.

Τετάρτη 19 Απριλίου 2017

Η Ομογένεια του Μόντρεαλ βοηθά παιδικά ιδρύματα της Ελλάδας

Είναι μια από τις πολλές έμπρακτες αποδείξεις ότι οι Ελληνες της Διασποράς δεν μένουν απαθείς και αμέτοχοι στη δοκιμασία που εξακολουθεί....
να περνά η χώρα.

Από τον Μάρτιο του 2012 και μετά η οργάνωση «Magic Mission», που λειτουργεί ως βραχίονας της Ελληνικής Κοινότητας Μείζονος Μόντρεαλ και του Ελληνικού Επαρχιακού Κογκρέσου του Κεμπέκ, σταθερά υποστηρίζει 55 φορείς και οργανισμούς στήριξης και φροντίδας των παιδιών στην Ελλάδα.

Τους 45 εξ αυτών με την αποστολή βοήθειας τουλάχιστον μια φορά κάθε δίμηνο και τους υπόλοιπους 10 με παροχή ειδών πρώτης ανάγκης το λιγότερο δύο φορές τον χρόνο. Στα πέντε χρόνια λειτουργίας της η Επιτροπή Συμπαράστασης Παιδικών Ιδρυμάτων στην Ελλάδα «Magic Mission», έχει καταφέρει να συγκεντρώσει ποσό που ξεπερνά τα 400.000 δολάρια.

«Η ελληνική παροικία του Μόντρεαλ είναι αλήθεια ότι στάθηκε στο πλευρό μας από την πρώτη ημέρα της ιδρύσεώς μας και εξακολουθεί να μας στηρίζει όλο και περισσότερο», λέει η Βρισηίς Μαύρου – Παϊδούση, ιθύνων νους και συντονίστρια της ομάδας του «Magic Mission».

Η οργάνωση ξεκίνησε την εθελοντική δράση της ενισχύοντας αρχικά φορείς όπως το «Χαμόγελο του παιδιού», η «Κιβωτός του Κόσμου» και τα «Χωρίς S.O.S.». Σύντομα η δράση της επεκτάθηκε και σε άλλους φορείς με αποτέλεσμα σήμερα να ενισχύει σε μόνιμη βάση ιδρύματα και δομές στήριξης των παιδιών σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Με κεντρικό της σύνθημα «Για τα παιδιά της πατρίδας μας».

Τα χρήματα που συγκεντρώνονται από τις τακτικές εκδηλώσεις της οργάνωσης -όπου πάντα υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση από τους ομογενείς- αλλά και τις πολλές χρηματικές προσφορές διατίθενται για την αγορά και αποστολή παιδικών τροφών, ρούχων, φαρμάκων, τροφίμων μακράς διαρκείας, ειδών υγιεινής, παπουτσιών, γραφικής ύλης, παιχνιδιών, ειδών καθαρισμού κ.ά.

Παράλληλα, η οργάνωση φροντίζει ώστε τακτικά να συγκεντρώνονται και προσφορές σε είδος από ελληνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή του Μόντρεαλ και ευρύτερα. «Στην Ελλάδα η συστηματική προσφορά της παροικίας του Μόντρεαλ είναι ήδη γνωστή. Δεν σταματούμε εδώ, θα συνεχίσουμε όσο οι οργανισμοί και τα ιδρύματα στην Ελλάδα μας μάς χρειάζονται», λέει η κ. Μαύρου – Παϊδούση.

Τις δράσεις του «Magic Mission» στηρίζει σταθερά και το Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στο Μόντρεαλ. «Είμαστε δίπλα σ’ αυτή την προσπάθεια καθώς ενισχύει τους πιο αδύναμους και τα μικρά παιδιά. Και χαιρόμαστε που κάθε εκδήλωση της οργάνωσης έχει και όλο και μεγαλύτερη απήχηση», έχει δηλώσει ο γενικός πρόξενος στο Μόντρεαλ Νίκος Σιγάλας. Ευχόμενος το «Magic Mission» να αποτελέσει παράδειγμα και να δώσει την ενέργειά του και σε άλλες ελληνικές παροικίες.

• Η επόμενη εκδήλωση του «Magic Mission» προγραμματίζεται για την μεθεπόμενη Κυριακή 30 Απριλίου στο Κοινοτικό Κέντρο «Αδριανός Μαρής», στη 1 μ.μ., με Γεύμα Αγάπης και Αλληλεγγύης και με τη συμμετοχή των καλλιτεχνών Νίκου Αναστασίου και Γιώργου Γεωργακόπουλου.

(Εθνικός Κήρυξ)

Το είδαμε εδώ

Οι απόψεις του ιστολογίου μας δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο των άρθρων που δημοσιεύουμε