.

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016

Έφηβος δημιούργησε "ακτίνα θανάτου" !

Ενώ πολλοί έφηβοι προτιμούν να κάθονται στην άνεση του σπιτιού τους παίζοντας παιχνίδια στον υπολογιστή, ο Έρικ Τζάκμεϊν, 19....
ετών, έχει θέσει έναν πιο φιλόδοξο στόχο.

Ο νεαρός Έρικ, από την Ιντιάνα των ΗΠΑ, κάλυψε ένα συνηθισμένο δορυφορικό πιάτο από φάιμπεργκλας με 5.800 μικροσκοπικές πλάκες καθρέφτη, δημιουργώντας τη δική του “ακτίνα θανάτου”.

Όταν το δορυφορικό πιάτο ευθυγραμμιστεί σωστά, “μπορεί να παράγει θερμότητα έντασης παρόμοιας με αυτή που θα παρήγαγαν 5.000 ήλιοι μαζί”, όπως ισχυρίζεται ο ίδιος.

Ο νεαρός εφευρέτης, ανήρτησε ένα βίντεο με την εφεύρεσή του στο YouTube, το οποίο απέσπασε πολλά σχόλια από τους υπόλοιπους χρήστες της ιστοσελίδας, οι οποίοι σχολιάζουν με δέος τη δύναμη του δορυφορικού πιάτου.

Μία ακτίνα του παράγει αρκετή ενέργεια για να λιώσει ατσάλι, να εξατμίσει αλουμίνιο, να βράσει σκυρόδεμα, να μετατρέψει τη βρωμιά σε λάβα και να εξαφανίσει κάθε οργανική ύλη μέσα σε μια στιγμή.

Ο Έρικ, σχολιάζοντας το βίντεό του στο YouTube, δήλωσε: «Άνοιξα μία μικρή τρύπα στο πιάτο και κόλλησα ένα κομμάτι σωλήνα PVC στο πίσω μέρος του. Το φως λάμπει μέσα από την τρύπα και χτυπά το ημιδιάφανο πλαστικό στο άκρο του σωλήνα. Το μόνο που έπρεπε να κάνω ήταν να στοχεύσω το πιάτο μια φορά και να σημειώσω το σημείο».

«Έχω καταφέρει να εξατμίσω ακόμα και άνθρακα», προσέθεσε ο Έρικ όλο καμάρι, ενώ ονόμασε την εφεύρεσή του “R5800 ηλιακή ακτίνα θανάτου”.

Δυστυχώς όμως για τον Έρικ, η «ακτίνα θανάτου» - δορυφορικό πιάτο του, συνάντησε πρόσφατα το δικό του φρικιαστικό τέλος, όταν καταστράφηκε στη φωτιά που έπιασε το υπόστεγο του σπιτιού του.

«Ναι, “αυτοκτόνησε”. Είναι πολύ πιθανό να ήταν αυτό η αιτία της πυρκαγιάς. Δεν έμεινε τίποτα απ’ αυτό πέρα από μερικά λιωμένα μέρη του», είπε ο Έρικ για το τραγικό τέλος της εφεύρεσής του.

Ωστόσο, ο Έρικ δεν τα παρατάει τόσο εύκολα απ’ ότι φαίνεται, καθώς ήδη σχεδιάζει να κάνει το ίδιο εγχείρημα – μόνο που αυτή τη φορά σκοπεύει να τοποθετήσει 32.000 πλάκες καθρέφτη.


EricJacqmain

[Πηγή]

Το είδαμε εδώ

Οι απόψεις του ιστολογίου μας δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο των άρθρων που δημοσιεύουμε