Τρίτη, 18 Απριλίου 2017

Τρομακτική διαπίστωση για το μέλλον των ανθρώπων

Η αντικατάσταση των ανθρώπων από τα ρομπότ δεν θεωρείται πλέον σενάριο επιστημονικής φαντασίας, αλλά μία πραγματικότητα που μπορεί στο....
εγγύς μέλλον να τη ζήσουμε.

Αυτό διαπιστώνει και ο Διεθνής Δικηγορικός Σύλλογος (IBA).

Πιο συγκεκριμένα, ο Διεθνής Σύλλογος επισημαίνει τους σοβαρούς κινδύνους που μπορούν να δημιουργηθούν από την ρομποτοποίηση τω ανθρωπίνων κοινωνιών και πως αυτή η εξέλιξη θα επηρεάσει εν τέλει αρνητικά πολλούς τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας.

"Οι καινοτομίες στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης και της ρομποτικής πιθανόν να αναγκάσει στο μέλλον τις κυβερνήσεις να δημιουργήσουν ειδικούς νόμους για τους ανθρώπους εργαζομένους και να κάνουν τροποποιήσεις στις παραδοσιακές εργασιακές πρακτικές και να απαντήσουν σε διλήμματα που αφορούν στην ασφάλεια των προγραμμάτων που χρησιμοποιούνται στα αυτο-οδηγούμενα αυτοκίνητα. Τα νομικά πλαίσια που ρυθμίζουν την απασχόληση και την ασφάλεια γίνονται με ταχύτατους ρυθμούς παρωχημένα".

Σύντομα η μαζική "εισβολή" των ρομπότ στα κέντρα παραγωγικής διαδικασίας, θα βάλουν ένα τέλος στην αναζήτηση εργαζομένων, ιδιαίτερα των λεγόμενων και ως "φτηνών εργατικών χεριών".

Τα χειρότερα έρχονται, καθώς θέλουν να αχρηστέψουν πλήρως τους ανθρώπους στις υπερσύγχρονες κοινωνίες - φυλακές.

Πως θα επιτευχθεί αυτό;

Θα χρειαστεί εξ αρχής όλοι να λαμβάνουν ένα παγκόσμιο εγγυημένο εισόδημα φτώχειας ή ανεργίας ή...αλληλεγγύης.


EL

[Πηγή]

Οι απόψεις του ιστολογίου μας δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο των άρθρων που δημοσιεύουμε