.

Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

ΣΟΚ! ''Εισβολή'' των Ρώσων στο Ιράκ

Φωτιά στη Μ. Ανατολή βάζει ο Ρώσος πρόεδρος, Βλάντιμιρ Πούτιν καθώς, φέρνει και επίσημα τον πόλεμο στην Τουρκία....

Σύμφωνα με πηγές μας, ο Στρατάρχης, Σ. Σοιγκού ανακοίνωσε σήμερα ότι, από δω και στο εξής η Ρωσία θα προβεί στην πλήρη προστασία των Κούρδων σε Τουρκία, Ιράκ και Συρία, ενάντια «σε όλες τις απειλές» και με «κάθε κόστος», φωτογραφίζοντας όσο πιο πολύ μπορεί την Τουρκία και τον Ερντογάν.

Η συγκεκριμένη ανακοίνωση αποτελεί ρητή εντολή του Β. Πούτιν, ο οποίος ως ανώτατος διοικητής του ρωσικού στρατού, σε συνδυασμό με το ψήφισμα της Δούμας, έχει κάθε δικαίωμα να κάνει χρήση των στρατιωτικών δυνάμεων της Ρωσίας, οπουδήποτε υπάρχει δραστηριότητα του Ισλαμικού Κράτους.

Με βάση την ανακοίνωση, η Ρωσία υποστηρίζει ότι η Τουρκία έχει προχωρήσει στην γενοκτονία του κουρδικού λαού, με τον τουρκικό στρατό να επιτίθεται και να δολοφονεί ανυπεράσπιστους πολίτες, εκ των οποίων 200.000 άνθρωποι έχει ήδη τραπεί σε φυγή.

Σημαντικό παράγοντα στην απόφαση του Ρώσου προέδρου, έπαιξε η συνάντηση του υπουργού εξωτερικών της Ρωσίας, Σ. Λαβρόφ, την περασμένο εβδομάδα με τον αρχηγό του φιλοκουρδικού κόμματος της Τουρκίας, Selahattin Demirtas, ο οποίος του μίλησε εκτενώς για την κατάσταση και τις προθέσεις της Άγκυρας για την μοίρα των Κούρδων.

Επιπλέον, η δολοφονία του κουρδικού λαού από τις ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας αποτελεί την τέλεια αφορμή για τη Ρωσία, ώστε να ισχυροποιήσει την θέση της στα πετρελαϊκά κοιτάσματα σε Συρία και Ιράκ, θέτοντας εκτός εξίσωσης την Τουρκία. Δεν είναι τυχαίο αλώστε πως ο ενεργειακός κολοσσός Gazprom Neft αναμένεται να διεξάγει την 1η διερευνητική γεώτρηση στην περιοχή του ιρακινού Κουρδιστάν, μέσα στο 2016.

Τέλος, η διαταγή Πούτιν δεν αφορά μονάχα την Τουρκία, καθώς το Κρεμλίνο φρόντισε να ειδοποιήσει όλα τα κράτη του κόλπου (Μπαχρέιν, Κουβέιτ, Ομάν, Κατάρ, Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα), αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι εάν δεν σταματήσουν να στηρίζουν την Τουρκία και το ΙΚ, πρόκειται να γνωρίσουν την άμεση οργή της "κόκκινης αρκούδας".

[Πηγή]