.

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Ιρανικές ειδικές επιχειρήσεις....

σε Τουρκικό έδαφος;

Η Τουρκική Ασφάλεια προειδοποίησε την Τουρκική κυβέρνηση ότι η «Δύναμη Ιερουσαλήμ», μια ειδική μονάδα της Επαναστατικής Φρουράς του Ιράν, η οποία έχει ως αποστολή την εξάπλωση της Ισλαμικής Επανάστασης, σχεδιάζει να επιχειρήσει στην Τουρκία, επιθέσεις κατά Αμερικανικών στόχων.
Η Τουρκική Ασφάλεια έχει προειδοποιήσει τα Αστυνομικά τμήματα σε.... όλη τη χώρα ότι θα πρέπει να είναι σε επιφυλακή ενώπιον μιας τέτοιας απειλής. Η Ασφάλεια αναφέρει ότι μια ομάδα που συνδέεται με Επαναστατική Φρουρά του Ιράν θα σταλεί στην Τουρκία και ότι μπορεί να σχεδιάζουν να πλήξουν την Πρεσβεία ή τα Προξενεία των ΗΠΑ στην χώρα.
Η «Δύναμη Ιερουσαλήμ», γνωστή διεθνώς ως «Quds Force», αποτελεί εiδική μονάδα των Φρουρών της Επανάστασης και αριθμεί περί τους 2.000 άνδρες. Στελέχη της έχουν δράσει στο παρελθόν στον Λίβανο, υποστηρίζοντας την Χεζμπολάχ. Οι Τούρκοι, πάντως, συνδέουν τις εν λόγω πληροφορίες με την απόφασή τους να επιτρέψουν την εγκατάσταση, στο έδαφός τους, των Αμερικανικών ραντάρ του συστήματος της λεγόμενης «αντιπυραυλικής ασπίδας».
Πιθανότατα όμως το όλο θέμα – το οποίο δημοσιοποιήθηκε εκτενώς από τα Τουρκικά ΜΜΕ – να μην αποτελεί παρά μια προσπάθεια της Άγκυρας να απεμπλακεί από τις σχέσεις «στοργής» με το Ιράν, λίγο πριν το τελευταίο δεχτεί – κατά πάσα πιθανότητα – την επίθεση της Δύσης. Εναλλακτικά, μια πρώτη σκέψη που κάνει κανείς, είναι ότι οι πληροφορίες υπάρχουν όντως και δημοσιοποιούνται με σκοπό την ενίσχυση της αποτροπής.

Το είδαμε εδώ