.

Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Οι «Αράπηδες» των βουνών


Οι «Αράπηδες» είναι όντα σκιώδη και τρομακτικά στην όψη. Πολλές φορές αναφέρθηκαν να αιωρούνται γύρω από έναν «Αράπη» μικρά κυκλικά φωτάκια που μοιάζουν με τα λεγόμενα orbs (φαινόμενο που συνδέεται και με τα φαντάσματα, αλλά και με τα UFO, και που παρατηρείται περισσότερο σε περιοχές με δυνατή ψυχική δραστηριότητα). Αυτά τα φωτάκια συνδέθηκαν από τους ανθρώπους της υπαίθρου με καταραμένα νομίσματα, φλουριά ή λίρες που, υποτίθεται, τα προσέχει σαν φύλακας ο «Αράπης».
Εκτός από θησαυρούς, οι «Αράπηδες» φυλάνε, επίσης, πηγάδια, σπηλιές, περάσματα ή και πηγές (πιο σπάνια, αφού εκεί φαίνεται να έχουν το copyright οι νεράιδες)....

Μερικές φορές, οι «Αράπηδες» επιδεικνύουν μια πιο… κοσμοπολίτικη essence, αν και brutal, και τρυπώνουν σε σπίτια τρομοκρατώντας τον κοσμάκη. Χαρακτηριστική είναι μια ιστορία από την Κορώνη.

Μια γυναίκα, της οποίας ο άντρας είχε πεθάνει πρόσφατα, καθόταν στην κάμαρή της, στον πάνω όροφο του σπιτιού της, μισογλαρωμένη. Ξάφνου άκουσε βαριά βήματα στην εσωτερική σκάλα. Τρομαγμένη, σηκώθηκε και βγήκε στον διάδρομο, μα όταν κοίταξε στα σκαλιά δεν είδε τίποτα και κανέναν. Κι όμως, τα βήματα εξακολουθούσαν να ακούγονται εκεί, τρία-τέσσερα μέτρα παραπέρα. Κατέβηκε στο κάτω πάτωμα όπου βρισκόταν ένα χολ, ένα καθιστικό και η κουζίνα, και είδε έκπληκτη ένα θηριώδη όγκο να κάθεται και να… καπνίζει στον καναπέ.

Η γυναίκα δεν μπορούσε να ξεχωρίσει τα χαρακτηριστικά του νυχτερινού επισκέπτη της. Ήταν σαν μια τεράστια σκιά, μέσα από την οποία, ωστόσο, μπορούσες να δεις, λες και ήταν διάφανη. Ήταν ένας «Αράπης», που σηκώθηκε και με μια αστραπιαία κίνηση βρέθηκε δίπλα στη γυναίκα και την χτύπησε στο δεξί της μάγουλο. Η γυναίκα περιέγραψε αργότερα την αίσθηση του χτυπήματος σαν να ήταν «ένα σφουγγάρι με αγκάθια».

Το μοχθηρό πνεύμα εξαφανίστηκε, μα η γυναίκα έμεινε για πάντα κουφή στο δεξί της αυτί.


[Πηγή]

Το είδαμε εδώ