.

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

14.000 Βρετανοί στρατιώτες θα διατεθούν....

για την φύλαξη των Ολυμπιακών Αγώνων


Συνολικά 14.000 στρατιώτες πρόκειται να διαθέσουν οι ένοπλες δυνάμεις της Βρετανίας με απόφαση της κυβέρνησης για παροχή ασφάλειας και υποστήριξη στη διεξαγωγή της διοργάνωσης.
Το υπουργείο Άμυνας διευκρίνισε ότι θα διατεθούν 13.500 στρατιώτες επικουρικά και μόνο στην ισχυρή αστυνομική δύναμη που θα έχει τον πρώτο λόγο στην επιχείρηση τήρησης της ασφάλειας.
Από αυτούς 7.500 θα διατεθούν στη φύλαξη των.... αθλητικών εγκαταστάσεων και 5.000 θα υποστηρίξουν την αστυνομία σε δραστηριότητες όπως η εξουδετέρωση εκρηκτικών ή η παροχή εκπαιδευμένων σκύλων. Οι ομάδες θα είναι μεικτές διευκρινίζει η κυβέρνηση.
Χίλιοι στρατιώτες θα υποστηρίξουν τη διοργάνωση σε θέματα επιμελητείας.
Δύο πλοία του Βασιλικού Ναυτικού θα βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή του Λονδίνου για την υποστήριξη των επιχειρήσεων. Η RAF θα διαθέσει ελικόπτερα και μαχητικά για την φύλαξη από αέρος.
Πέρα από τους στρατιώτες θα υπάρξει και μία άοπλη δύναμη 1.000 ατόμων για την αντιμετώπιση έκτακτων γεγονότων όπως οι «ταραχές στα αστικά κέντρα» που μπορεί να προκληθούν λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων».
Το κόστος της ασφάλειας των Αγώνων διπλασιάστηκε και ανέρχεται πλέον σε 553 εκατομμύρια λίρες έναντι των αρχικών εκτιμήσεων ύψους 282 εκατομμυρίων.
Εξάλλου έχει διπλασιαστεί και ο αριθμός των ανθρώπων που θα διατεθούν για την τήρηση της τάξης κατά τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς: ενώ η αρχική εκτίμηση ήταν για 10.000 ανθρώπους τώρα πλέον εκτιμάται ότι θα χρειαστούν 23.7000 άνθρωποι.
Πάντως η κυβέρνηση επιμένει ότι, παρά την μεγάλη στρατιωτική παρουσία (που σπεύδει να προσθέσει ότι είναι καθιερωμένη μετά τους Αγώνες του 1996 στην Ατλάντα), οι θεατές θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν με ασφάλεια τη διοργάνωση

defencenet.gr