.

Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

"Οι πρόσφυγες περνούν καλά στην Ελλάδα, ας τους αφήσουμε όλους να μείνουν εκεί"

Κατάφωρη Γερμανική προπαγάνδα για το προσφυγικό
Ένα ανεκδιήγητο ρεπορτάζ πραγματοποιήθηκε τις τελευταίες εβδομάδες από το Γερμανικό Deutsche Welle, στο οποίο παρουσιάζεται η καθημερινότητα....
των προσφύγων σε διάφορα hot-spots και πόλεις στην Ελλάδα.

Ταυτόχρονα, παρουσιάζεται και η άποψη των Ελλήνων για τους Σύρους πρόσφυγες, η οποία σύμφωνα με το ρεπορτάζ είναι "εξαιρετικά καλή".

Το ρεπορτάζ-προπαγάνδα ξεκινάει στην λαϊκή αγορά της Θεσσαλονίκης με την 40χρονη Φάτιμα να ψωνίζει για την οικογένειά της. Δηλώνει φοβερά ευχαριστημένη για τις συνθήκες ζωής, καθώς το ελληνικό κράτος έχει νοικιάσει για αυτήν και την οικογένειά της διαμέρισμα στο κέντρο της πόλης. «Με γνωρίζουν πια γιατί πηγαίνω κάθε Σάββατο στη λαϊκή και μου κάνουν καλές τιμές ακόμα και εάν δεν γνωρίζουν ότι είμαι πρόσφυγας», λέει η ίδια.

Δηλώνει δε στο γερμανικό μέσο, ότι η καθημερινότητα την βοηθάει να γνωρίσει καλύτερα την ελληνική κουλτούρα και τους Έλληνες, αλλά και να μάθει και την γλώσσα, μιας και τα παιδιά της φοιτούν στο παραπλήσιο δημοτικό σχολείο. Στην συνέχεια, το μικρόφωνο του DW συναντά έναν Έλληνα, έμπορο μπαχαρικών, ο οποίος εκφράζει τα θερμότερα λόγια για τους πρόσφυγες και την... κουζίνα τους.

Όπως λέει, «προτιμάνε πικάντικη κουζίνα. Πολλά μπαχαρικά όπως κόλιανδρος, μπαχάρι, κύμινο. Μας έχει κάνει εντύπωση ότι όλη η νεολαία αλλά και οι μεγάλοι ξέρουν άπταιστα αγγλικά και μαθαίνουν και ελληνικά. Μπορεί να μείνουν και κάποιοι στην Ελλάδα. Δεν μπορώ να το δω ως κακό. Η Ελλάδα χωράει κόσμο».

Οι Γερμανοί στο ρεπορτάζ τους εκθειάζουν την κυβέρνηση Τσίπρα για τις κοινωνικές παροχές προς τους πρόσφυγες, αν και αναγνωρίζουν ότι τα προβλήματα είναι πολλά. Μια μητέρα ενός ανήλικου μαθητή στο Ωραιόκαστρο, δηλώνει ότι με τους πρόσφυγες, ο γιος της θα μάθει την αξία της φιλίας.

«Είδα ότι τα παιδάκια δεν έχουν πρόβλημα. Οι γονείς δημιουργούν τα μεγαλύτερα προβλήματα. Σε μια περίπτωση που ένα προσφυγόπουλο δεν ήξερε τη γλώσσα, είπαν τα ίδια τα παιδιά, έκαναν νόημα με τα χέρια τους, να παίξουν μαζί για να μην το αφήσουν μόνο του. Όποτε αυτό λέει πολλά για το πως αντιμετωπίζουν τα πράγματα τα παιδιά και πως οι μεγάλοι», λέει η ίδια.

Το ρεπορτάζ καταλήγει ότι η Ελλάδα έχει ακόμα πολλά να προσφέρει στο προσφυγικό και αναγνωρίζει ότι πως μια μεγάλη μερίδα των προσφύγων "περνούν καλά και εκεί, τα παιδιά τους σπουδάζουν, έχουν σπίτια και σύντομα και οι μεγαλύτεροι δουλειές". Με άλλα λόγια, ο.. "παράδεισος" Ελλάς δεν έχει καμία ανάγκη να διώξει κανέναν προς την Ευρώπη...

[Πηγή]

Οι απόψεις του ιστολογίου μας δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο των άρθρων που δημοσιεύουμε