.

Κυριακή 9 Απριλίου 2017

Χάθηκαν 15 δισ. πριν καν γίνουν ευρώ!

Τι αποκάλυψε το Bloomberg
Κέρματα και χαρτονομίσματα αξίας άνω των 15 δισ., από τα παλιά εθνικά νομίσματα των κρατών της ευρωζώνης, βρίσκονται «χαμένα» σύμφωνα....
με δημοσίευμα του Bloomberg.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο, τα τελευταία 15 χρόνια, το ύψος αυτών των χρημάτων από την μη μετατροπή τους σε ευρώ, αγγίζει ποσό ίσο με αυτό των εισαγωγών στη Λετονία, δηλαδή κοντά στα 15 δισεκατομμύρια.

Ο μισός «κρυμμένος θησαυρός», όπως τον χαρακτηρίζει, βρίσκεται κρυμμένος σε μάρκα στη Γερμανία, η οποία μάλιστα αποτελεί έναν από τους παλαιότερους εταίρους στην ευρωζώνη. Ακολουθεί το γαλλικό φράγκο και η ισπανική πεσέτα.

Στην έβδομη θέση βρίσκεται η Ελληνική δραχμή, ενώ αξιοσημείωτη είναι η περίπτωση της Ιταλίας, στην τέταρτη θέση, με τον «θησαυρό» της να αποτελείται αποκλειστικά από κρυμμένα χαρτονομίσματα.

Ωστόσο, το ένα τρίτο των χρημάτων αυτών, πλέον είναι άνευ αξίας, με την προθεσμία για μετατροπή τους να έχει λήξει προ πολλού, όπως ισχύει και στην περίπτωση της δραχμής.

Οι Γερμανοί ωστόσο, που μπορεί να βρουν τυχαία κάποιο μάρκο στις σχισμές του καναπέ του είναι πιο τυχεροί αφού η Μπούντεσμπανκ έχει κάνει γνωστό πως θα δέχεται παλιά νομίσματα εσαεί.

[Πηγή]

Οι απόψεις του ιστολογίου μας δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο των άρθρων που δημοσιεύουμε