.

Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

ΑΠΑΝΤΗΣΗ – ΚΟΛΑΦΟΣ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ, ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ!
Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙ ΑΜΕΣΩΣ ΤΙΣ ΕΠΙΘΕΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΙ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΕΑΝ ΕΧΕΙ....
ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΠΑΙΤΗΣΗ!

ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΚΑΘΟΡΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΕ ΕΧΕΙ ΚΛΕΙΣΕΙ!

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Η ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΠΙΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥ ΕΦΕΡΕ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.

Εδώ φυσικά οφείλουμε να υπενθυμίσουμε τις απανωτές παρεμβάσεις του Προκόπη Παυλόπουλο ο οποίος εξαπέλυε μύδρους κατά της Τουρκίας και της τουρκικής προκλητικότητας, όχι όμως σε επίπεδο ψευτοτσαμπουκά όπως κάνουν οι εθνοκάπηλοι, τα ορφανά των προδοτων της χούντας, αλλά κάθε του μομφή Συνοδευόταν από τεκμηρίωση βασισμένη σε συγκεκριμένα άρθρα της διεθνούς νομολογίας.

Και κάθε του παρέμβαση κοινοποίηση του στην κομισιόν. Έτσι ακριβώς φτάσαμε στο σημερινό αποτέλεσμα.

Απάντηση έδωσε η Αντιπρόεδρος της Κομισιόν και Αρμόδια Επίτροπος για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής Φ. Μογκερίνι σε ερώτηση του Αντιπροέδρου του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου και Επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη, αναφορικά με τις προκλήσεις του Τούρκου Προέδρου Τ. Ερντογάν ο οποίος έφτασε τον Νοέμβρη του 2016 να αμφισβητεί ανοιχτά τη Συνθήκη της Λωζάνης.

Η Κομισιόν, δια της κ. Μογκερίνι σημειώνει ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο έχει επανειλημμένα επαναλάβει πως «η Τουρκία πρέπει να δεσμευτεί κατηγορηματικά για την ανάπτυξη σχέσεων καλής γειτονίας και για την ειρηνική επίλυση των διαφορών σύμφωνα με τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, προσφεύγοντας, εφόσον χρειάζεται, στο Διεθνές Δικαστήριο».

Η κ. Μογκερίνι καταλήγει υπογραμμίζοντας ότι «η ΕΕ, με βάση τις πρόσφατες εξελίξεις εκφράζει την ανησυχία της και κάλεσε την Τουρκία να αποφύγει κάθε είδους απειλές ή ενέργειες που λειτουργούν βλαπτικά για τις σχέσεις καλής γειτονίας και την ειρηνική διευθέτηση των διαφορών».

Στην ερώτησή του προς τη Κομισιόν, ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημ. Παπαδημούλης, επικαλούμενος τις επιθετικές δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου καθώς και το άρθρο 16 της συνθήκης της Λωζάνης το οποίο αφορά «την παραίτηση της Τουρκίας από πάσης φύσης δικαιώματα και επιδιώξεις σε εδάφη που βρίσκονται πέραν των συμφωνηθέντων», ζητάει από την Κομισιόν να σχολιάσει τις δηλώσεις Ερντογάν καθώς και να αξιολογήσει της οξύτητα της κατάστασης αναφορικά με την ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Την ίδια στιγμή ζήτησε από την Κομισιόν να αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες που να μπορούν να αντιμετωπίσουν την τουρκική επεκτατικότητα, με γνώμονα την ειρηνική συνύπαρξη στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης άλλα και ευρύτερα στην Μέση Ανατολή.

[Πηγή]

Οι απόψεις του ιστολογίου μας δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο των άρθρων που δημοσιεύουμε