.

Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

Οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν παίζουν όπως οι πολιτικοί

Ξαφνική επιχειρησιακή αξιολόγηση: Ίκαροι και Στρατός Ξηράς έτοιμοι για όλα. Μπορεί οι πολιτικοί σε Ελλάδα και Τουρκία να παίζουν το παιχνίδι....
εντυπώσεων σε σχέση με την κρίση στο Αιγαίο, όμως οι ένοπλες δυνάμεις παίρνουν σίγουρα την κατάσταση στα σοβαρά και είναι έτοιμες να απαντήσουν στην όποια Τουρκική προκλητικότητα.

Έτσι μέσα στο Φεβρουάριο υπήρξε ξαφνική επιχειρησιακή αξιολόγηση των Δυνάμεων Άμεσης Επέμβασης του Στρατού Ξηράς.

Όπως σχολιάζεται, οι δυνάμεις αυτές σε περίπτωση εισβολής των Τούρκων θα εμπλακούν άμεσα καθώς έχουν διαταγές για εφαρμογή των Προβλεπόμενων Σχεδίων Αντίδρασης χωρίς να περιμένουν ενισχύσεις!

Πρόκειται για τις Δυνάμεις Αμέσου Επέμβασης του συνόλου των Σχηματισμών του Στρατού Ξηράς και συγκεκριμένα, της 1ΗΣ ΣΤΡΑΤΙΑΣ, Δ΄ ΣΣ, ΑΣΔΕΝ, Ιης ΜΠ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι τεθωρακισμένες Μονάδες αποτελούμενες από άρματα μάχης Leopard 1A5 Leopard 2 HEL, M-48A5 MOLF και μηχανοκίνητο Πεζικό επί ΤΟΜΠ τύπου Μ-113, κινήθηκαν στους χώρους διασποράς – χώρους Τελικού Προορισμού και έλαβε χώρα η λήψη διατάξεως μάχης.

Αυτό που διαπιστώθηκε είναι η υψηλή επιχειρησιακή ετοιμότητα και το εξαιρετικό ηθικό των μονάδων.

Σε ότι, αφορά τις κινήσεις των Τούρκων, παρατηρείται έντονη κινητικότητα τα τελευταία λεπτά στα Ίμια, καθώς ένα RF-4 Phantom της τουρκικής αεροπορίας , πραγματοποιεί πτήσεις στην ευρύτερη περιοχή των Ιμίων.

Εννοείται πως στην περιοχή βρίσκονται ήδη μαχητικά της ΠΑ για να αντιδράσουν σε κάθε πρόκληση των Τούρκων, καθώς οι Ίκαροι περιμένουν πως και πως την όποια τουρκική παρεκτροπή.

Εν τω μεταξύ, στο πλαίσιο των εντυπώσεων που αναφέραμε παραπάνω, επανέρχεται στην ΕΡΤ1, από την Κυριακή 5 Μαρτίου (11:30), η εκπομπή των Ενόπλων Δυνάμεων «Με αρετή και τόλμη», όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, σε συνέντευξη Τύπου στο Πεντάγωνο.

[Πηγή]

Οι απόψεις του ιστολογίου μας δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο των άρθρων που δημοσιεύουμε