.

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

Αυτή είναι η Ρωσική πρόταση για την προμήθεια Su-35BM (βίντεο)

«Από την Ελληνική κυβέρνηση εξαρτάται» λέει το Ρωσικό υπουργείο Αμυνας
Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΛΥΣΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ F-35
Επίσημη πρόταση για την προμήθεια μαχητικών αεροσκαφών Su-35BM πρόκειται να καταθέσει η Ρωσία, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα και....
εξαρτάται αποκλειστικά από την Ελληνική κυβέρνηση η αποδοχή ή η απόρριψή της.

Η πρόταση προβλέπει την παράδοση ενός αριθμού 40 έως 60 μαχητικών της εξαγωγικής έκδοσης «-BM» του Ρωσικού μαχητικού 4++ γενιάς Su-35S υπό εξαιρετικά ευνοϊκούς οικονομικούς όρους, ακόμα και με leasing.

Σύμφωνα με πληροφορίες το οικονομικό ύψος της ρωσικής πρότασης ανέρχεται στα 3 δισ. $ για 40 μαχητικά Su-35BM ποσό στο οποίο περιλαμβάνονται εκτός των όπλων και πακέτο ανταλλακτικών και υποστήριξης, αποπληρωτέο σε 20 χρόνια

Οι όροι αποπληρωμής που προσφέρει η ρωσική πλευρά είναι εξαιρετικά ευνοϊκοί: Με το 20% του κόστους να είναι αποπληρωτέο μέσω ελληνικών εξαγωγών αγροτικών προϊόντων και με το υπόλοιπο του ποσού παρέχεται η δυνατότητα χαμηλότοκου δανείου με περίοδο χάριτος 5 ετών, είναι δύσκολο – αν όχι αδύνατο- να βρεθεί άλλη καλύτερη και ανταγωνιστικότερη πρόταση για αγορά ενός τόσο προηγμένου μαχητικού.

Παράλληλα η Ρωσική πλευρά και για να κατευνάσει τις όποιες Ελληνικές ανησυχίες αναφορικά με τη συμβατότητα των αεροσκαφών με το νατοϊκό σύμπλεγμα επικοινωνιών προσφέρει στην έκδοση για την Ελλάδα τη δυνατότητα προσθήκης δυτικών ηλεκτρονικών όπως συστημάτων ασυρμάτων και IFF.

Πρακτικά το πνεύμα της ρωσικής πρότασης λίγο διαφέρει από την αντίστοιχη αγορά που πραγματοποίησε η Ελλάδα στα μέσα της δεκαετίας του ΄80 από τη Γαλλία με τα Mirage 2000.

Όλο το άρθρο του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου [ΕΔΩ]


Αλήθειες και Ψέματα


Cargospotter


ARvids


MilitaryTiger

Επιμέλεια: Ε-ΡΟΔΙΟΣ

Οι απόψεις του ιστολογίου μας δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο των άρθρων που δημοσιεύουμε