.

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

H Γερμανία θέλει να ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ την ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ μας...

H κατάσταση στην Ελληνική, αμυντική βιομηχανία είναι σε κάκιστη κατάσταση. ΕΑΣ και ΕΑΒ έχουν μπει στο στόχαστρο των Γερμανών που επιθυμούν, όπως....
και δήποτε (sic) να τις εντάξουν στο Υπερ - Ταμείο προς Ιδιωτικοποίηση.

Οι πληροφορίες δεν μπορούν να μας κάνουν αισιόδοξους. Από την εποχή ακόμη του Σαμαρά, οι δανειστές και κυρίως το Βερολίνο δεν ήθελαν να ακούν καν τη φράση «ελληνική αμυντική βιομηχανία».

Μέσω της οικονομικής ασφυξίας που προκαλείται έχουν βρει τον τρόπο για να αναγκαστεί το Υπουργείο να τα ιδιωτικοποιήσει. Για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος της ασφυξίας τονίζουμε πως τα ΕΑΣ δεν έχουν καν φορολογική ενημερότητα.

Οι δύο εταιρείες αυτή τη στιγμή ζουν χάρις τις λίγες δουλειές που τους δίνουν οι Αμερικανοί. Οι Αμερικανοί που σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούν να περάσουν οι εταιρείες στα γερμανικά χέρια.

Η ΕΑΒ υποτίθεται ότι παρά τα προβλήματα της, έχει συμβάσεις να εκτελέσει σε βάθος χρόνου. Έχει μπροστά της την επανενεργοποίηση των αεροσκαφών P-3 Orion και βέβαια τον εκσυγχρονισμό των F-16. Πρόγραμμα που ενδιαφέρει και την Ελλάδα αλλά και τις ΗΠΑ.

Είναι σαφές πως η Γερμανία επιθυμεί την αγορά των δύο αυτών εταιρειών τσάμπα μέσω του Υπερ - Ταμείου, ώστε να έχει το μονοπώλιο σε μία χώρα με υψηλές αμυντικές δαπάνες.

[Πηγή]

Οι απόψεις του ιστολογίου μας δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο των άρθρων που δημοσιεύουμε