.

Σάββατο 20 Αυγούστου 2016

Κάτι τρέχει στον Τύμβο της Αμφίπολης;;; (εικόνες)

Αίθουσες ανιχνεύονται εντός
Τα κρυμμένα μυστικά του Τύμβου Καστά
Τα όργανα γεωφυσικών μετρήσεων του ΑΠΘ έχουν αναλάβει να «σκανάρουν» με κάθε λεπτομέρεια το σύνολο του μεγάλου Τύμβου της Αμφίπολης, όπου....
εδώ και τρείς μήνες περίπου διεξάγεται η ανασκαφή που έχει φέρει στο φως το σημαντικότερο μνημείο των τελευταίων χρόνων.

Ενώ με αργούς και σταθερούς ρυθμούς – λόγω τη στενότητας το χώρου – συνεχίζεται η ανασκαφή στο βάθος του ορύγματος, στο δάπεδο του τρίτου θαλάμου – χωρίς όμως να έχει δώσε κάτι πέρα από την Στρυμονική άμμο της επίχωσης, ξεκίνησε η γεωφυσική έρευνα με τη μέθοδο της διασκόπησης με επικεφαλής τον Καθηγητής Εφαρμοσμένης Γεωφυσικής του Α.Π.Θ. Γρηγόρη Τσόκα, (στο Τομέας Γεωφυσικής, Τμήμα Γεωλογίας) και εκτός απροόπτου σε μία – δύο εβδομάδες περίπου, θα πρέπει να έχουμε τα αποτελέσματα.

Η εκτίμηση είναι ότι με αυτό το βήμα ερχόμαστε πιο κοντά στην αποκάλυψη των μυστικών του μεγάλου Τύμβου της Αμφίπολης.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία , φαίνεται ότι υπάρχει ένα υπόγειο οικοδόμημα το οποίο περιλαμβάνει υπόγειες αίθουσες και διαδρόμους δίνοντας την εντύπωση ενός υπόγειου λαβύρινθου.

Η επιστημονική μελέτη αναλαμβάνει δράση για να αποκαλύψει όλα τα κρυμμένα μυστικά και στην συνέχεια με τη γνώση αυτών, να επιχειρήσει η ανασκαπτική σκαπάνη να προσδιορίσει τα σημεία στα οποία θα πραγματοποιήσει τομές για να φέρει στο φως όλα αυτά τα πιθανολογούμενα ευρήματα.

Φυσικά το ερώτημα είναι απλό….. ΤΙ ΝΙΑΟΥΡΙΖΕΙ ΣΤΑ ΚΕΡΑΜΙΔΙΑ;;;



Για ποιον φτιάχτηκε τέτοιο γιγάντιο ταφικό κατασκεύασμα, πιθανόν το μεγαλύτερο στην Ευρώπη;;;;

[Πηγή]

Το είδαμε εδώ

Οι απόψεις του ιστολογίου μας δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο των άρθρων που δημοσιεύουμε