.

Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

ΗΡΑΚΛΗΣ- ΟΙ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΜΕΓΙΣΤΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΗΡΩΩΝ [1/3]

Λυκούργος ο Αθηναίος: "Συμπατριώτες, για σας δεν έχει καμιά χρησιμότητα η καταγωγή σας από τον Ηρακλή, αν δεν κάνετε εκείνα για τα οποία αναδείχθηκε εκείνος, ο πιό ένδοξος και ο πιό ευγενής"....

ΠΡΟΛΟΓΟΣ

Πολλοί άνθρωποι νομίζουν ότι η "Μυθολογία", οι Ελληνικοί μύθοι είναι απλά ένα παραμύθι, είναι φανταστικές ιστορίες! Δηλαδή οι περιγραφές του Ομήρου, του Ησιόδου, του Ορφέως και άλλων συγγραφέων είναι απλά μόνο αποκυήματα της φαντασίας τους; Η άποψη αυτή είναι εσφαλμένη και είναι λάθος να θεωρούμε την ελληνική μυθολογία ως ένα όμορφο παραμύθι.

Η Ελληνική μυθολογία είναι στην πραγματικότητα η πιο αρχαία ιστορία των λαών που έζησαν στη γη η οποία, πολύ αργότερα, ονομάστηκε Ελλάς. Αυτή η γη, είναι το Αιγαίο και ο Περι-Αιγαιακός χώρος. Η Ελληνική μυθολογία επομένως αποτελεί την κρυπτογραφημένη προϊστορία των πρώτων Ελλήνων και κυρίως τις αγωνίες τους και τον αγώνα τους για επιβίωση αρχικά και την ανάπτυξή τους στη συνέχεια.

Τα σύνορα όμως, ανάμεσα στον μύθο και την πραγματικότητα είναι ασαφή. Γι’ αυτό, σύμφωνα με μελέτη του καθηγητή της γεωλογίας του πανεπιστημίου Αθηνών  Ηλία Μαριολάκου, "ορισμένοι από τους μυθικούς ήρωες είναι ιστορικά πρόσωπα, ενώ κάποιοι άλλοι δεν είναι. Όμως, σχεδόν όλοι και όλα, εκπροσωπούν κάτι που περιγράφει κάποια δραστηριότητα του προϊστορικού ανθρώπου σε σχέση με το γεωπεριβάλλον του ή με το φυσικογεωλογικό γίγνεσθαι του χώρου του".

Η μελέτη του παραπάνω καθηγητού, καταλήγει σε πολλά συναρπαστικά συμπεράσματα, όπως ότι οι αρχαίοι Έλληνες που έζησαν την 3η και 2η χιλιετία π.Χ. γνώριζαν τους Υπερβόρειους, τη Βαλτική Θάλασσα, την Ιρλανδία, τη Βρετανία, την Ισλανδία και την απόστασή της από τη Βρετανία.

Επίσης, ότι δυτικά της Ισλανδίας υπήρχαν τρία νησιά, στα οποία ο ήλιος δύει για μόνο μία ώρα την ημέρα (Γροιλανδία, Baffin, Newfoundland) και ότι πέρα από αυτά τα νησιά και προς τα δυτικά υπάρχει μια μεγάλη ήπειρος (Αμερική), η οποία περιβάλλει τον Ωκεανό.

"Είναι δυνατόν για κάποιον (ή για περισσότερους ) να περιγράψουν όλα αυτά τα μέρη, εάν δεν είχαν επισκεφτεί ή διασχίσει τον Ωκεανό;", αναρωτιέται ο καθηγητής στο τέλος της εργασίας του!

Μέχρι το τέλος του 19ου αιώνα, αρχαιολόγοι και ιστορικοί πίστευαν πως από κάθε γραπτό αρχαίων συγγραφέων, όπως του Ησίοδου, του Πλάτωνα, του Στράβωνα, του Διόδωρου του Σικελιώτη και κυρίως του Ομήρου, που συνδέονταν με τη μυθολογία, έλειπε κάθε "σπέρμα" αλήθειας. Μετά τις ανασκαφές του Σλήμαν, όμως, αποδείχθηκε ότι όλα όσα έγραψε ο Όμηρος για την Τροία ήταν αληθινά, ότι οι Μυκήνες υπήρχαν και ήταν αντίπαλες των Τρώων και πολλά ακόμα.

Ο Όμηρος και ο Ησίοδος έγραψαν πως ο Ωκεανός είναι ένα "ποτάμι" που ρέει συνεχώς, ότι αυτό το ποτάμι περιβάλλει τη Γη και ότι η ροή του είναι τυρβώδης (στροβιλώδης), όχι μόνο στην επιφάνεια, αλλά και στο βάθος του, γεγονός που παραπέμπει στα ωκεάνια ρεύματα, τα οποία, όπως είναι γνωστό σήμερα, εκτείνονται σε βάθος περίπου 800 – 1200 μ.

ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΓΙΒΡΑΛΤΑΡ

Σαφείς αναφορές τόσο του Πλάτωνος στον "Τιμαίο-Κριτία" και του Ομήρου για έξοδο των πλοίων των Ελλήνων απο τις Ηράκλειες Στήλες (Στενά Γιρβλατάρ) στον Ωκεανό (Ατλαντικό) όσο και νεότερες έρευνες Ελλήνων και ξένων συγγραφέων - ερευνητών σε συνδιασμό με αρχαιολογικές ανασκαφές και γλωσσολογικές ομοιότητες, οδηγούν σε ένα εκπληκτικό συμπέρασμα : "Η Αμερικανική Ήπειρος ηταν γνωστή απo τα αρχαία χρόνια και είχε ανακαλυφθεί απο τους Ελληνες οι οποίοι την είχαν επισκεφθεί αρκετές φορές".

"Δυστυχώς, όμως, όλη αυτή η γνώση σταδιακά ξεχάστηκε απ' όλους. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Οδύσσεια θεωρείται απλώς ένα ψυχαγωγικό ποίημα και ο νόστος του Οδυσσέα μια φανταστική ιστορία, χωρίς ίχνη ιστορικής πραγματικότητας", υποστηρίζει καθηγητής Ηλίας Μαριολάκος.

Σκοπός αυτού του άρθρου είναι η αποκατάσταση μιας λησμονιμένης ιστορικής πραγματικότητας που κάποιοι σκόπιμα παραποίησαν προς εξυπηρέτηση των "Άλλων".

ΗΡΑΚΛΗΣ

Ο πιο ξακουστός και ρωμαλέος από τους ήρωες που πάτησαν το πόδι τους στην Γη. Είναι ο κατ' εξοχήν ήρωας, ο μέγιστος των Ελλήνων ηρώων. Ευεργέτης των λαών, ιδρυτής γενεών και πόλεων, πρότυπο αθλητή, μονάρχη, ευγενή και ενάρετου άνδρα.


Σύμφωνα με μηνύματα των Ολυμπίων: Ο Ηρακλής ήταν ο μοναδικός γιός του Διός και της συζύγου του Ήρας. Το όνομα του σημαίνει το "κλέος= δόξα" της Ήρας. Ηγήθηκε ενός γιγαντιαίου προγράμματος της Κραταιάς Αυτοκρατορίας της Ανδρομέδας (Συνομοσπονδία "Ε" Σμήνους 13 Γαλαξιών της Ανδρομέδας) που είχε εκπονηθεί από την πανίσχυρη "θεά" Ηρα, με αποστολές σε όλους τους αστερισμούς του "Ζωδιακού". Επίσης ετέθει επικεφαλής των εκστρατειών των Ελλήνων στην Αμερική και στην Ασία.

"Προς κατανόηση του έργου του Ηρακλή, γνωστών εις εσάς ως μυθικών άθλων, διευκρινίζουμε την πραγματικότητα του έργου και της καταγωγής του". Ήταν αυτός που απάλλαξε τον πλανήτη της Γαίας απ' όλες τις ανομίες που προήλθαν από την αποστασία του Κρόνου και αποκατέστησε την ομαλή συνέχιση της ζωής. Ο Ηρακλής μετά την ολοκλήρωση των αποστολών του, επέστρεψε στον "ουράνιο Όλυμπο", δίπλα στον πατέρα του Δία και θεοποιήθηκε ως "Ηρακλής-Ζευς".

Ο γνωστός σε όλους μας ημίθεος-ήρωας Ηρακλής, γιός του Διός και της Αλκμήνης, ήταν "κωδικός" που δεν μπορούμε να τον αντιληφθούμε επί του παρόντος, σύμφωνα με τους Ολύμπιους. Σ' αυτόν αναφέρονται οι δώδεκα γνωστοί άθλοι, οι οποίοι όμως κρυπτογραφούν κατ' αντιστοιχία τους ουράνιους άθλους του Ηρακλή του γιού της Ήρας.


Τα διάφορα τέρατα που αναφέρονται στους άθλους του, σε μερικές περιπτώσεις ήταν τέρατα που
προέκυψαν από γενετικές διαστροφές των πειραμάτων των αποστατών του Κρόνου και άλλα ήταν όπλα προηγμένης τεχνολογίας, επικίνδυνης για την ζωή της Γαίας και η οποία είχε δοθεί από τους Ολύμπιους σε παλαιότερους καιρούς. Ο Ηρακλής αυτός έλαβε μέρος και στην Αργοναυτική εκστατεία,ως επίσης εκστάτευσε και κατά της Τροίας πενήντα χρόνια πριν τον γνωστό Τρωϊκό πόλεμο.

Στην μυθολογία μας και στην Ελληνική γραμματεία υπάρχουν και άλλοι ήρωες με το όνομα "Ηρακλής" (πιθανώς κωδικό όνομα για κάποιους ήρωες που εξετέλεσαν κάτι "μεγάλο"),όπως ο Ηρακλής που εξεστράτευσε το 9560 π.Χ. με 400.000 Αθηναϊκό στρατό εναντίον της Β. Αφρικής και της Ατλαντίδας (Αλκαίος ή Ηρακλής), την οποία και εβύθισε (Πλάτων, βιβλία Τιμαίος και Κριτίας).

Επίσης ο ιστορικός "Ηρόδοτος" στο βιβλίο "Ευτέρπη" αναφέρει ότι: "Υπάρχει κάποιος αρχαίος θεός Ηρακλής στους Αιγύπτιους. Όπως λένε αυτοί, ήταν δεκαεπτά χιλιάδες χρόνια πριν από τη βασιλεία του Φαραώ "Άμασι" (6ος αι.π.Χ). Επίσης ο Παυσανίας στο βιβλίο του "Ηλιακά Α΄" αναφέρεται σ'αυτόν τον Ηρακλή,με το όνομα " Ιδαίος Δάκτυλος" και λέει: "Τότε συμπεραίνουμε ότι αυτός ο Ηρακλής ο Ιδαίος ο και Παραστάτης, είναι ο αρχαίος θεός των Αιγυπτίων που έζησε δεκαεπτά χιλιάδες χρόνια πριν τη βασιλεία του Άμασι", δηλαδή δεκαεννέα χιλιάδες εξακόσια χρόνια περίπου από σήμερα"!

ΕΡΕΙΠΙΑ ΘΟΛΟΥ ΑΝΑΚΤΟΡΩΝ ΑΙΓΩΝ

Στο βασιλικό ανάκτορο των Αιγών της Μακεδονίας, στην ανατολική πλευρά μετά την είσοδο, στο κυκλικό δάπεδο του χώρου "Θόλος"(όπως τον ονόμασε ο Πλάτων) έχει βρεθεί επιγραφή με την φράση "Ηρακλήι Πατρώιοι" δηλαδή στον "Ηρακλή Πατρώο", που σύμφωνα με την παράδοση ήταν ο γενάρχης του Οίκου των Αργεαδών, της βασιλικής δυναστείας του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Αυτή και μόνη η επιγραφή και ο συβολισμός της, καταδεικνύουν την ελληνικότητα των Μακεδόνων.

Σύμφωνα με πρόσφατο μήνυμα ο "Ηρακλής-Ζευς" είναι σήμερα Υποδιοικητής του "Αλέξανδρου-Ζευς" ο οποίος βρίσκεται στο μητρικό σκάφος ΠΗΓΑΣΟΣ (μήκος 240 χλμ και πλάτος 30 χλμ).

Τα γεγονότα που αναφέρονται στις εκστρατείες του " Ηρακλή-Ζευς" πιθανόν έγιναν μεταξύ 18ου και 16ου αιώνα π.Χ..Οι γνωστοί άθλοι του άλλου Ηρακλή, έγιναν πιθανόν τον 12ο αι.π.Χ.
Δυστυχώς δεν υπάρχουν ακριβείς χρονολογίες

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ ΣΤΟΝ ΖΩΔΙΑΚΟ

Σύμφωνα με μηνύματα των Ολυμπίων:

Ο Ηρακλής-Ζευς, αρχικά ξεκίνησε ως πρέσβης καλής θελήσεως της ανθρωπότητας, προς τις αστρικές κοινωνίες ζώνης του "Ζωδιακού" και με εντολή να εξαλείψει τις απομείνασες εστίες των δυνάμεων της αποστασίας του Κρόνου (Κρόνιοι, Δρακονιανοί, Οφίτες,κλπ) που απειλούσαν την ύπαρξη και το μέλλον του ανθρώπου στην Γαία. κάθε άθλος του Ηρακλή αριθμείται από το ένα έως το δώδεκα, όσοι είναι οι αστερισμοί του Ζωδιακού κύκλου. Κάθε άθλος κρυπτογραφεί και μία ουράνια εκστρατεία με συγκεκριμένη αποστολή.


Στην αρχή της εκστρατείας του πέρασε από την Σελήνη και διέλυσε όλες τις εστίες των αποστατών που παρεμπόδιζαν τις ψυχές να συνεχίσουν την ουράνια πορεία τους και τις ανάγκαζαν να επιστρέψουν στην Γαία για άμεση και αναγκαστική μετενσάρκωση. Αφού ολοκλήρωσε την αποστολή του στην Σελήνη, συνέχισε την διαδρομή του με τα ασύλληπτης ταχύτητας μέσα που διέθεται.

Στο ζώδιο του Κριού εκστράτευσε εναντίον αυτών που η Ελλάνια παράδοση αναφέρει ως "Γιούς των Θεών"ή "Πεπτωκότες Αγγέλους" ή "Γίγαντες". Ήταν ουράνια όντα έκφυλα και διεφθαρμένα που ζούσαν μέσα στην ακολασία και έρχονταν σε επιμειξία με τους ανθρώπους της Γαίας, παρά τις απαγορεύσεις της Αυτοκρατορίας της Ανδρομέδας. Δεν του αντιστάθηκαν, δέχτηκαν τους όρους του και υποσχέθηκαν να τους σεβαστούν και να μην έρθουν ξανά σε επιμειξία με τους γήϊνους.

Στο ζώδιο του Ταύρου, στο αστρικό σμήνος των Πλειάδων και στην ευρύτερη περιοχή του Ωρίωνα, βοηθούμενος από τις δυνάμεις της Ανωτέρας Τάξης Συμμάχων (αποικίες της Ανδρομέδας στον δικό μας Σπειροειδή Γαλαξία), συγκρούστηκε με τις δυνάμεις του σκότους τις οποίες ενίκησε.

Στο ζώδιο των Διδύμων απελευθέρωσε τρείς πλανήτες που είχαν καταληφθεί από αποστάτες του Δράκοντα και του Όφεως. Αφού τους απελευθέρωσε επιτέθηκε εναντίον των αποστατών στην ευρύτερη περιοχή του Ωρίωνα που πολιορκούσαν τις περιοχές των Νησιών των Μακάρων και των Ηλυσίων Πεδίων που πηγαίνουν οι ψυχές και ελευθέρωσε ψυχές των ανθρώπων στην περιοχή του Ταρτάρου στον αστερισμό της Αργούς. Στην συνέχεια έδιωξε τους αποστάτες που υπήραν στην περιοχή του Σειρίου.


Στο ζώδιο του Καρκίνου εκστράτευσε εναντίον των αποστατών που δημιουργούσαν προβλήματα και εμπόδιζαν τις ψυχές των ανθρώπωννα εκπληρώσουν τις επιθυμίες τους και να ακολουθήσουν τις ουράνιες διαδικασίες.

Στο ζώδιο του Λέοντα εκσράτευσε για να αντιμετωπίσει πανστρατιά συνασπισμένων ισχυρών δυνάμεων των αποστατών. Εκεί τραυματίσθηκε σοβαρά και θεραπεύτηκε από τον Παιήονα Απόλλωνα, μετά τριάντα γήϊνες ημέρες θεραπείας. Μετά την ανάρρωσή του μετέβει στον Σείριο, όπου τιμήθηκε απο τον Ζευς με την σωματική αθανασία και του χορηγήθηκε από την Κραταιά Αυτοκρατορία της Ανδρομέδας η τήβεννος της"Λεοντής", η οποία τον καθιστούσε άτρωτο, απρόσβλητο και αθάνατο από όλα τα πολεμικά μέσα που διέθεταν οι αποστάτες (σκοτεινές δυνάμεις).

Στο ζώδιο της Παρθένου και συγκεκριμένα στα άστρα της Βερενικής και του Αρκτούρου, δεν συγκρούστηκε, αλλά συνέστησε στους επιστήμονες να τηρούν τους κανόνες για την αποφυγή της ρύπανσης του περιβάλλοντος. Αυτοί αποδέχθησαν την πρόταση του.

Στο ζώδιο του Ζυγού και ιδίως στους αστερισμούς της Μικρής Άρκτου, Στέμματος και Νότιου Σταυρού, εξολόθευσε όλα τα τέρατα που είχαν προκύψει από την εποχή του Κρόνου, μεταξύ των οποίων όλους τους Κενταύρους, γιατί τους θεωρούσε γεννετική ανωμαλία.

Στο ζώδιο του Σκορπιού, εκστράτευε στα μεγαλύτερα άστρα των αστερισμών Σκορπιού, Οφιούχου, Αετού και Ηρακλή, στα οποία δοκιμάσθηκε έντονα και κινδύνεψε να σκοτωθεί, καθόσον οι περιοχές αυτές βρίσκονται στα όρια του ορατού και αοράτου κόσμου, του φωτός και του σκότους. Οι περιοχές αυτές μαστίζοντο από αντιυλικά όντα τα οποία έπρεπε να απομονώσει με την κατασκευή χάλκινων τειχών τα οποία αδυνατούν να περάσουν.

Στην περιοχή αυτή ο Ηρακλής βρέθηκε αντιμέτωπος και με το δικό του αντιυλικό είδωλο, το αρνητικό, το οποίο δημιούργησαν οι αποστάτες με σκοπό να το φέρουν σε επαφή μαζί του ώστε να τον σκοτώσουν ακαριαία. Ετσι ήλθε σε κατάσταση παραφροσύνης και την τελευταία στιγμή τον έσωσε η θεά Αθηνά η οποία τον σκέπασε με την "Αιγίδα" της (υπερόπλον είναι η Αιγίδα). Και πάλι ο θεραπευτής Απόλλων τον θεράπευσε.

Στο ζώδιο του Τοξότη και συγκεκριμένα στους αστερισμούς της Λύρας και στο Βέγα αντιμετώπισε τους αποστάτες του αστερισμού του Δράκοντος, που είχαν δημιουργήσει ανθρωποφάγα τέρατα, τα οποία όμως κατέστρεφαν και την πανίδα και χλωρίδα με τοξικά απόβλητα. Κατανίκησε τους Δρακονιανούς οι οποίοι και σταμάτησαν τα πειράματα γεννετικής καθώς και όλα τα τέρατα.

Στο ζώδιο του Αιγόκερου εκστράτευσε για την εξάλειψη όλων των προβλημάτων που δημιούργησαν οι αποστάτες στην "Πυλη των θεών" (σύμφωνα με την γήϊνη ορολογία) που υλοποιείται από το τρίγωνο "α" Αλεπούς, Βέλους και Δελφίνου. Αφού εξάλειψε τα προβλήματα που υπήρχαν,μετέβει στον Άδη για να φέρει στις ψυχές των ανθρώπων το μήνυμα της μετενσάρκωσης.

Στο τρίγωνο αυτό οι αποστάτες είχαν δημιουργήσει τεχνολογικά ηχητικά και ηλεκτρομαγνητικά εμπόδια, τα οποία προκαλούσαν πρόβλημα στις κινήσεις των υπερβατικών όντων, που οι γήϊνοι τα ονόμαζαν "θεούς". Όλο αυτό το σύστημα των εμποδίων οι αποστάτες του είχαν δόσει την ονομασία "Κέρβερος".

Στο ζώδιο του Υδροχόου εκστράτευσε για να καθαρίσει από την οικολογική ,πυρηνική και ηθική ρύπανση πολλούς πλανήτες των αστερισμών Πήγασου, Νότιων Ιχθύων και Κύκνου, λαμβάνοντας σχετική τεχνολογία από τον Σείριο.

Οι πλανήτες αυτοί παρουσίαζαν πολύ καλλίτερη κατάσταση από πλευράς μόλυνσης, από αυτήν που παρουσιάζει σήμερα η Γαία. Αφού καθάρισε αυτό το οικοσύστημα, εξόντωσε τους αποστάτες που ευθύνονταν για τα τρομερά φαινόμενα εκφυλισμού και ηθικής σήψης των πληθυσμών τους.

Στο ζώδιο των Ιχθύων διασκόρπισε τα υπολείματα των αποστατών των αστερισμών Κήτους, Όφεως και "ε" Βοώτη που είχαν απομείνει από τις δυνάμεις των αποστατών που είχαν επιτεθεί αιφνιδιαστικά εναντίον της αυτοκρατορίας της Ανδρομέδας και των αστερισμών του Κηφέα και της Κασσιόπης και είχαν συντριβεί από τις δυνάμεις του Περσέα.


Κατά την διάρκεια αυτής της εκστρατείας πέρασε δύο φορές και από τον πλανήτη Άρη του ηλιακού συστήματος της Γαίας. Την πρώτη φορά γιατί οι επιστήμονες του Άρη αρνήθηκαν να υπακούσουν στις εντολές του και να σταματήσουν τις δραστηριότητες που μόλυναν τον πλανήτη. Κατά την σύγκρουση αυτή αιχαμαλωτίσθηκε ο βασιλιάς Άρης, γιός αυτού που οι γήινοι ονόμασαν "θεό Άρη".

Αφού οι Αρειανοί ηττήθηκαν,απελευθέρωσε τον βασιλιά τους ,ο οποίος έδωσε την διαβεβαίωση ότι θα συμμορφωθούν οι επιστήμονες και θα σταματούσαν οι Αρειανοί να δημιουργούν συγκρούσεις μεταξύ των ανθρώπων της Γαίας. Την δεύτερη φορά συγκρούστηκε και πάλι με τις δυνάμεις του Άρη οι οποίες του επιτέθηκαν αιφνιδιαστικά. Σ' αυτή την σύγκρουση ο Ηρακλής φόνευσε κατά λάθος την βασίλισα Ιππολύτη, κόρη του αποκαλούμενου "θεού Άρη".

Ο ζωδιακός κύκλος, σύμφωνα με τα μηνύματα των Ολυμπίων, με τα μυστηριώδη σύμβολα του, θεσπίσθηκαν από τους Ολύμπιους,για τις μετακινήσεις τους και την επικοινωνία με τους ανθρώπους της Γαίας, έχουν ποικιλόμορφη συμμετοχή στη δημιουργία της ζωής και επηρεάζουν ποικιλόμορφα τη ζωή στον πλανήτη μας.

Περισσότερες πληροφορίες για την εκστρατεία αυτή μπορείτε να διαβάσετε στο τελευταίο,πολύ καλό βιβλίο του συναδέλφου και φίλου μου στρατηγού εα Γεράσιμου Καλογεράκη, "Ο Κρυστάλλινος Ήλιος και η Σιωπηλή Σελήνη".

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΣΤΗΝ ΔΥΤ. ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΗ

Δυστυχώς δεν υπάρχουν πολλά κείμενα γι'αυτήν την εκστρατεία,παρά μόνον ο αρχιερέας των Δελφών, Πλόύταρχος (45μ.Χ - 120μ.Χ) αναφέρεται "εν ολίγοις" σ' αυτήν. Από τα αναφερόμενα του Πλουτάρχου, αλλά και του Ομήρου, έχουν γίνει αναλύσεις και μελέτες από σύγχρονους Έλληνες επιστήμονες με την βοήθεια ηλεκτρονικών υπολογιστών.

ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΣ

Σύμφωνα με αυτές τις μελέτες ο Ηρακλής δεν ήταν μόνον ένας σπουδαιος υδραυλικός, μηχανικός και υδρογεωλόγος,αλλά και ο πρώτος που έκανε πράξη την παγκοσμιοποίηση και ο αρχιτέκτονας της μυκηναϊκής κοσμοκρατορίας.

Ο Ηρακλής είναι ένα ιστορικό και όχι μυθικό πρόσωπο, ένας άγνωστος μεγάλος κατακτητής, ήρωας,ιδρυτής πόλεων, πρώτος συνδετικός κρίκος του κοινού πολιτισμικού υποστρώματος των Ευρωπαίων, του μυκηναϊκού και κατά συνέπεια του ελληνικού πολιτισμού.

Η περίοδος που έζησε χαρακτηρίζεται από την μετάβαση, από την εποχή του "ορείχαλκου" (μπρούτζος) στην εποχή του "κασσιτέρου". Ο Ηρακλής πήγε στις "Κασσιτερίδες Νήσους(σημερινή Βρετανία) για να πάρει κασσίτερο. Για να μπορέσει όμως να κάνει εκμετάλλευση, πραγματοποίησε διάφορα υδραυλικά έργα. Επίσης για την μεταφορά των μετάλλων και την κίνηση του στρατού του, άνοιξε δρόμους στις Άλπεις και πέρασε από την Γαλατία, Ιταλία και Σικελία ιδρύοντας συγχρόνως και πολλές πόλεις, όπως το σημερινό Μονακό στο οποίο καθιέρωσε την λατρεία του Δία σαν μοναδικού θεού (μόνοικος= ένας μόνο οικεί).

ΓΑΔΕΙΡΑ

Στην συνέχεια πηγαίνει στην Ιβηρική χερσόνησο (Ισπανία - Πορτογαλία). Ο άθλος με την αρπαγή των βοδιών του Γηρυόνη, του τρικέφαλου και τρισώματου γίγαντα που ζούσε στα Γάδειρα, κοντά στο στενό του Γιβραλτάρ (στα παράλια του Ατλαντικού), αν τον μελετήσουμε σε βάθος θα διαπιστώσουμε άλλα πράγματα. Οι περισσότεροι πιστεύουν πως ο Ηρακλής ταξίδεψε ώς την Ιβηρική Χερσόνησο για να φέρει μια καλή ράτσα βοδιών στην Πελοπόννησο.

ΘΥΡΕΟΣ ΠΟΛΕΩΣ ΚΑΝΤΙΘ

Αν διαβάσουμε όμως με προσοχή τον Στράβωνα, που έζησε τον 1ο αιώνα π.Χ., θα διαπιστώσουμε πως σε κανένα άλλο μέρος του κόσμου δεν έχει βρεθεί τόσος πολύς χρυσός, άργυρος, χαλκός και σίδηρος όσος στην συγκεκριμένη περιοχή. Και τα βόδια δικαιολογούνται διότι υπήρχαν μαρτυρίες ότι το “κοσκίνισμα” του χρυσού από την άμμο γινόταν πάνω σε δέρματα βοδιών.

Η ίδρυση της πόλης Γάδειρα (σημερινό Κάντιθ ή Κάδιξ της Ισπανίας) από τον Ηρακλή, μνημονεύεται στον θυρεό της πόλης και σήμερα. Επίσης ο Ηρακλής ίδρυσε και την πόλη "Ελίκη" (σημερινό Έλτσε) πλησίον της σημερινής πόλης της Ισπανίας "Αλικάντε" (στην Μεσόγειο). Σήμερα η ποδοσφαιρική ομάδα της "Αλικάντε" ονομάζεται "Ηρακλής.

Ο Ηρακλής ολοκληρώνει τον άθλο του,παίρνει δηλαδή τα πολύτιμα αυτά μέταλα που τα χρειαζόταν και συνεχίζει βόρεια. Ιδρύει την σημερινή πόλη "Λα Κορούνια" ( ΒΔ σημερινή Ισπανία). Το σημερινό έμβλημα της πόλης, ο θυρεός της "Λα Κορούνια", είναι ο φάρος που έχτισε ο Ηρακλής. Στην βάση του υπήρχε μία νεκροκεφαλή με δύο κόκαλα που θεωρείται ότι ήταν η κεφαλή του Γηρυόνη. Σήμερα στη θέση του έχει χτισθεί νέος φάρος ο ονομαζόμενος "Πύργος του Ηρακλή", ως επίσης και το άγαλμα του.

ΘΥΡΕΟΣ ΤΗΣ ΛΑ ΚΟΡΟΥΝΙΑ

Στην συνέχεια περνάει τα Πυρηναία όρη,εισέρχεται στην Γαλατία (Κελτική κατ' άλλη ονομασία). Γαλατία ονομάσθηκε από τον γιό του Ηρακλή τον Γαλάτη. Εκεί ιδρύει την πόλη "Αλέσια" (γνωστή και ως πόλη του Αστερίξ, όπου ο Ιούλιος Καίσαρας κατατρόπωσε τους Γαλάτες), το όνομα της οποίας προέρχεται από τη λέξη άλυς (= περιπλάνηση). Πόλη με στρατηγική σημασία, καθώς συνδέεται μέσω πλωτών ποταμών με τη Μεσόγειο, τον Ατλαντικό, τη Μάγχη και τη Βόρεια Θάλασσα.

Τι γύρευε στη Γαλατία ο Ηρακλής; Μάλλον "χρυσό", αφού ο Διόδωρος ο Σικελιώρης μας λέει πως στη Γαλατία υπάρχουν πλούσια χρυσοφόρα κοιτάσματα.

Εδώ πρέπει να αναφέρω ότι σύμφωνα με την μυθολογία οι "Δρυϊδες" της Γαλλίας λάτρευαν σαν γενάρχη τους τον Ηρακλή. Επίσης οι "Κέλτες" προέρχονται από τον Ηρακλή και πιό συγκεκριμένα από την ερωμένη του, την "Κέλτη".

Πριν προχωρήσω ας αναφέρω λίγα για την πόλη "Αλέσια" που ίδρυσε ο Ηρακλής. Πολλοί έχουν αναζητήσει κατά καιρούς να βρουν που είναι αυτή η αρχαία πόλη. Κατά τη διάρκεια του 19ου αιώνα, τη θρυλική μάχη των Γαλατών με τον Ιούλιο Καίσαρα διεκδίκησαν περίπου σαράντα τοποθεσίες της Γαλλίας και όλες τους ισχυρίζονταν πως ταυτίζονταν με την Αλέσια, μέχρι που ο βασιλιάς Ναπολέων Γ΄(1808-1873), ο οποίος είχε ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την αρχαιολογία και τη Γαλλο - Ρωμαϊκή κληρονομιά, αποφάνθηκε υπέρ της Alise-Sainte-Reine που βρίσκεται στην περιοχή της Γαλλίας "Βουργουνδία" ΝΔ των Παρισίων.

ΙΒΗΡΙΚΗ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ

Η Αλέσια όμως είναι στο σημερινό Παρίσι,μάλιστα η ονομασία της περιοχή "Ηλύσια Πεδια" προέρχεται από την λέξη "Αλέσια ή Αλίσια".

Γνωρίζω πολύ καλά ότι στο υπέδαφος του Παρισιού υπάρχουν αρχαίοι Ελληνικοί ναοί. Θα αναφέρω επιλεκτικά δύο ναούς. Κάτω από το "Πανθεον" (Pantheon) στην συνοικία "Καρτιέ Λατέν" (τουριστικό αξιοθέατο σήμερα, που φιλοξενεί τα λείψανα σπουδαίων Γάλλων)), υπάρχει ναός της θεάς Άρτεμις. Επίσης κάτω από το γνωστό καμπαρέ "Lido" υπάρχει "ναός του Ηρακλέους" από τον οποίον μάλιστα ξεκινά υπόγειο τούνελ το οποίο καταλήγει μέσα στον χώρο της γνωστής "Disneyland".

ΠΑΝΘΕΟΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ

Στην επιστροφή του από την Γαλατία,ο Ηρακλήςπερνάει πάλι τα Πυρηναία, χτίζει την "Βαρκινών, σημερινή Βαρκελώνη και στην συνέχεια επιβιβάζεται σε πλοία και αρχίζει το ταξίδι του για την "Μεγάλη Ήπειρο", την σημερινή Αμερική, πιθανόν περνώντας πρώτα από την Λιβύη και Μαρόκο.

Συνεχίζεται...

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΔΑΜΙΤΣΗΣ
ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΣ εα

[Πηγή] 

Το είδαμε εδώ