.

Κυριακή 3 Ιουλίου 2016

Νομίζετε ότι γνωρίζετε τα πάντα για την Κλεοπάτρα;

Είναι γνωστή ως η πιο ελκυστική και μυστηριώδης βασίλισσα της Αιγύπτου. Ο λόγος για την Κλεοπάτρα, η οποία εξάπτει την περιέργεια....
όλων με τη ζωή της, την ομορφιά της και τις επιλογές της.

Τα παρακάτω 7 γεγονότα αναφέρονται στην ζωή της Κλεοπάτρας και σας δίνουν μία μικρή γεύση από το τι εστί τελικά «βασίλισσα Κλεοπάτρα».

Οι ρίζες της

Αν και όλοι ξέρουν ότι η Κλεοπάτρα ήταν η βασίλισσα της Αιγύπτου, ωστόσο οι περισσότεροι αγνοούν ότι δεν καταγόταν από την Αίγυπτο. Για την ακρίβεια, ήταν ελληνικής καταγωγής, από τη Μακεδονία. Παρόλα αυτά, σε αντίθεση με άλλους Έλληνες αρχηγούς, γνώριζε την αιγυπτιακή γλώσσα. Είναι αλήθεια ότι μπορούσε να μιλήσει 9 γλώσσες.


Το γενεαλογικό της δέντρο

Το πλήρες όνομά της ήταν Κλεοπάτρα Ζ’ Φιλοπάτωρ. Ήταν απόγονος της δυναστείας των Πτολεμαίων. Ένας από τους προγόνους της ήταν ο Πτολεμαίος Α’, ο οποίος ήταν έλληνας στρατηγός από το βασίλειο του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Ο Πτολεμαίος τέθηκε επικεφαλής των Ελλήνων μετά το θάνατο του Μέγα Αλέξανδρου. Έτσι, η Κλεοπάτρα έγινε αργότερα βασίλισσα.

Τα χαρακτηριστικά της

Παρά την επικρατούσα άποψη ότι η Κλεοπάτρα ήταν όμορφη και ιδιαιτέρως ελκυστική βασίλισσα, οι ιστορικοί λένε ότι είχε ένα πολύ φυσιολογικό πρόσωπο με μια γαμψή μύτη. Φαίνεται ότι γενικότερα είχε ανδρικά χαρακτηριστικά.

Η γοητεία της

Η Κλεοπάτρα ήταν εξαιρετικά θελκτική. Διέθετε ιδιαίτερα χαρίσματα, πέρα της εκπληκτικής ομορφιάς της, αυτά της εξυπνάδας και οξυδέρκειας. Κατείχε το ταλέντο να πείθει ανθρώπους να κάνουν τα πράγματα έτσι ακριβώς όπως εκείνη τα ήθελε και κατάφερνε πάντα να επιτύχει τους σκοπούς της.

Κλεοπάτρα και Ιούλιος Καίσαρας

Η Κλεοπάτρα ζήτησε από τους στρατιώτες της να την κουβαλήσουν μέχρι το δωμάτιο του Ιούλιου Καίσαρα, όταν έμενε στο παλάτι του Πτολεμαίου. Γι’ αυτό το λόγο, έπρεπε να την τυλίξουν σε ένα χαλί, να την μεταφέρουν στο δωμάτιο, ώστε να καταφέρει να ξελογιάσει τον Καίσαρα, πείθοντάς τον να την κάνει βασίλισσα της Αιγύπτου, παραβλέποντας τους ισχύοντες νόμους. Ήταν μόλις 21 ετών και ο Καίσαρας 52 ετών.

Κλεοπάτρα και Μάρκος Αντώνιος

Μετά το θάνατο του Καίσαρα η Κλεοπάτρα συνάντησε τον Μάρκο Αντώνιο. Κατά τη διάρκεια του ρωμαϊκού εμφυλίου πολέμου, ο Μάρκος Αντώνιος προσκάλεσε την Κλεοπάτρα στην Ταρσό, για να εξασφαλίσει την υποστήριξή της ενάντια στον εχθρό. Όταν κλήθηκε να πάει η Κλεοπάτρα παρουσιάστηκε με τόση μεγαλοπρέπεια που ο Αντώνιος εντυπωσιάστηκε. Τελικά την ερωτεύτηκε και παντρεύτηκαν. (Οι περισσότεροι θα έχετε δει και την ομώνυμη ταινία με πρωταγωνιστές την Ελίζαμπεθ Τέηλορ και τον Ρίτσαρντ Μπάρτον)

Ο θάνατός της

Κατά τη διάρκεια του πολέμου ο Αντώνιος κινδύνευε να ηττηθεί, διότι δεν ήταν καλά οπλισμένος ενάντια στους Ρωμαίους. Τότε ήταν που τον παραπληροφήρησαν, λέγοντάς του ότι η Κλεοπάτρα δε βρισκόταν πια στη ζωή. Έτσι, εκείνος, μη μπορώντας να αντέξει την απουσία της, αυτοκτόνησε αμέσως.

Όταν η Κλεοπάτρα πληροφορήθηκε την είδηση του θανάτου του Αντώνιου, στενοχωρήθηκε τόσο που αποφάσισε να τον ακολουθήσει, αφήνοντας μία δηλητηριώδη αιγυπτιακή κόμπρα να την δαγκώσει για να πεθάνει. Τραγικό τέλος για μία Βασίλισσα που έμεινε στην ιστορία…


[Πηγή]

Το είδαμε εδώ