.

Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Κάρπαθος: Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τον ήρωα Σμηναγό Κ. Ηλιάκη

Αποδοκιμάστηκαν βουλευτές [vid]
Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν χθες στην Κάρπαθο οι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τον ήρωα Σμηναγό Κώστα Ηλιάκη....

Οι εκδηλώσεις της 10ης επετείου από τον ηρωικό θάνατο του Σμηναγού, συνδιοργανώθηκαν από τους Δήμους Καρπάθου και Χανίων και την Πολεμική Αεροπορία.

Στο χώρο του μνημείου, όπου έχει ανεγερθεί προς τιμήν του, εψάλη επιμνημόσυνη δέηση και έγινε κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους της στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας.

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, με αφορμή την επέτειο, δήλωσε:

«Η ηρωική θυσία του Σμηναγού Κωνσταντίνου Ηλιάκη, είναι μια πράξη αφύπνισης και συνειδητοποίησης ότι ο αγώνας για την πατρίδα μας, για το Αιγαίο και τα νησιά μας, είναι διαρκής και σ’ αυτόν τον αγώνα υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που δεν διστάζουν να θυσιάσουν ακόμη και την ίδια τους τη ζωή. 

Η παρουσία μας εδώ σήμερα, είναι ο ελάχιστος φόρος τιμής, η ελάχιστη ένδειξη της ευγνωμοσύνης μας, απέναντι σ’ έναν άνθρωπο που με αυταπάρνηση και αυτοθυσία έκανε το καθήκον του, υπερασπιζόμενος όλα όσα πίστευε. 

Αυτή την πίστη έχουμε ανάγκη, στον άνισο, καθημερινό αγώνα που δίνουμε όλοι μας, για να κρατήσουμε όρθιο τον τόπο μας σ’ αυτήν την εξαιρετικά κρίσιμη και δύσκολη καμπή. 

Και μόνο για την δύναμη που αντλούμε από την δική του στάση ζωής, η θυσία του Σμηναγού Κωνσταντίνου Ηλιάκη δεν πήγε χαμένη».

[Πηγή 1]

Αποδοκίμασαν βουλευτές της κυβέρνησης στο μνημόσυνο του Κ.Ηλιάκη
«Είστε ψεύτες και κλέφτες» [βίντεο]


Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ έρχονται αντιμέτωποι με κατοίκους της Καρπάθου στο μνημόσυνο του Κώστα Ηλιάκη.

Οι κάτοικοι κατά την κατάθεση στεφάνου τους αποδοκιμάζουν έντονα με εκφράσεις όπως «ψεύτες» και «κλέφτες». Χρειάστηκε η παρέμβαση του αδελφού του αδικοχαμένου αεροπόρου μας για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Δείτε το βίντεο

info secondary

[Πηγή 2]