.

Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Νέο πλήγμα στον Τουρκικό τουρισμό: Εγκαταλείπουν τη χώρα και οι Ισραηλινοί

"Πόρτα" στον Ερντογάν από τον Ομπάμα
Να αποφύγουν τα ταξίδια με προορισμό την Τουρκία συνιστά στους πολίτες του Ισραήλ το γραφείο καταπολέμησης της τρομοκρατίας του Ισραηλινού....
πρωθυπουργού Μπεντζαμιν Νετανιάχου, με αναβαθμισμένη ταξιδιωτική οδηγία που εξέδωσε σήμερα.

Μάλιστα, στην οδηγία δίνεται και η προτροπή σε όσους πολίτες βρίσκονται ήδη στην γειτονική μας χώρα να την εγκαταλείψουν «το συντομότερο δυνατόν» καθώς κινδυνεύουν άμεσα λόγω τρομοκρατικής απειλής.

Η ταξιδιωτική οδηγία αναφέρει πως το επίπεδο τρομοκρατικής απειλής έχει αναβαθμιστεί από 3 (βασική υπαρκτή απειλή) σε 2 (υψηλή απειλή) στον απόηχο της τρομοκρατικής επίθεσης στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης στις 19 Μαρτίου, κατά την οποία σκοτώθηκαν τρεις πολίτες του Ισραήλ.

Η επίθεση, όπως αναφέρει το γραφείο του πρωθυπουργού στην ανακοίνωσή του, αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι το Ισλαμικό Κράτος έχει βάλει στο στόχαστρο τοποθεσίες τουριστικού ενδιαφέροντος και ότι έχει τη δυνατότητα να «υλοποιήσει περαιτέρω επιθέσεις».

«Τρομοκρατικοί πυρήνες στην Τουρκία συνεχίζουν να ετοιμάζουν πρόσθετες επιθέσεις εναντίον τουριστικών στόχων, συμπεριλαμβανομένων τοποθεσιών που συγκεντρώνουν Ισραηλινούς τουρίστες, σε όλη τη χώρα», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Σάββατο, η τουρκική αστυνομία προειδοποίησε για πιθανές τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον χριστιανών και Εβραίων από το Ισλαμικό Κράτος.

Πηγή

Νέα σφαλιάρα των ΗΠΑ σε Τουρκία! Έντρομος ο Eρντογάν…
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βρίσκεται στις ΗΠΑ για να λάβει μέρος στη σύνοδο υψηλού επιπέδου για την πυρηνική ασφάλεια μαζί με άλλους 50 ηγέτες στον Λευκό Οίκο, την ώρα που όχι μόνο δεν προβλέπεται καμία συνάντηση με τον Μπαράκ Ομπάμα (ο Λευκός Οίκος μάλιστα πρότεινε συνάντηση με τον αντιπρόεδρο Τζόζεφ Μπάιντεν), αλλά παράλληλα οι ΗΠΑ δεν του επιτρέπουν ούτε να συμμετάσχει στα εγκαίνια ενός τουρκικού τζαμιού με 2 μιναρέδες στις ΗΠΑ, το οποίο κόστισε στην τουρκική κυβέρνηση 100 εκατ. δολάρια!

Σύμφωνα με την Wall Street Journal, οι ΗΠΑ έχουν αλλάξει συμπεριφορά απέναντι στην Τουρκία, την οποία μέχρι πρότινος θεωρούσαν έναν εκ των πλέον στενών συμμάχων, κι αυτό γιατί όπως φαίνεται είναι ενοχλημένες από την στάση της Τουρκίας απέναντι στα ανθρώπινα δικαιώματα, την Ελευθερία του Τύπου αλλά και για την συμπεριφορά της έναντι των Κούρδων της Συρίας, οι οποίοι ανήκουν πλέον στους συμμάχους των ΗΠΑ στον πόλεμο κατά του Ισλαμικού Κράτους…

Η κίνηση του Μπαράκ Ομπάμα να μην συναντηθεί με τον Τούρκο ομόλογό του, αλλά και να μην δώσει το παρών στα εγκαίνια του τζαμιού, φέρεται να εξόργισε τον Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος, ωστόσο, προς το παρόν δεν έχει αλλάξει το πρόγραμμά του.

Αξίζει να αναφερθεί, πως στην ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας για το ταξίδι δεν αναφέρεται καν ο Ομπάμα, αλλά μονάχα ότι ο Τούρκος πρόεδρος θα έχει στην Ουάσινγκτον συνομιλίες σε υψηλό επίπεδο σχετικά με τη μάχη εναντίον της τρομοκρατίας μετά τις πρόσφατες επιθέσεις στις Βρυξέλλες, την Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη…

[Πηγή]