.

Κυριακή 27 Μαρτίου 2016

Τα σημαντικότερα γεγονότα της εβδομάδας μέσα από το φωτογραφικό φακό

Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, πόνος. Αν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις τότε σίγουρα δεν χρειάζονται....
πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες.

Στις παρακάτω εικόνες συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Δείτε πως κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Reuters τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά ημέρες.

Αχμενταμπάντ, Ινδία. Έτσι γιορτάζουν οι Ινδοί τον ερχομό της Άνοιξης

EIKONES2

Χιλιάδες Ινδοί γιόρτασαν τον ερχομό της Άνοιξης με χορούς, τραγούδια και πολλά χρώματα στην πόλη Αχμενταμπάντ.

Χενάν, Κίνα. Πάλη κριαριών σύμφωνα με την παράδοση

EIKONES3

Κριάρια στην Κίνα παλεύουν μεταξύ τους σε ένα «σπορ» που φαίνεται να διασκεδάζει τους Κινέζους. Αποτελεί πηγή διασκέδασης αλλά και παράδοση για πολλούς Κινέζους.

Λονδίνο, Μ. Βρετανία. Εντυπωσιακή φωτογραφία – οφθαλμαπάτη

EIKONES1

Ο πεντάχρονος  Bjorn ποζάρει μπροστά στο φακό και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό! Κρατά στα χέρια του ένα κομμένο πορτοκάλι, πάνω στα δύο μέρη του οποίου κάθονται δύο πεταλούδες-«κουκουβάγιες» και απλά εμπνέει τον φωτογράφο. Όλα αυτά στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου.

Βρυξέλλες, Βέλγιο. Ο τρόμος επέστρεψε στην Ευρώπη

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΕΚΡΗΞΗ

EIKONES4_1

Συγκλονιστικές εικόνες είδαν την εβδομάδα που πέρασε το φως της δημοσιότητας μετά μακελειό στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, την ώρα που το Βέλγιο θρηνεί για τους νεκρούς από τις επιθέσεις των τρομοκρατών στο αεροδρόμιο Ζαβεντέμ και το σταθμό του μετρό στο Μάλμπεκ.

Πορτ-ο-Πρενς, Αϊτή. Ένας άνδρας κάνει το μπάνιο του

EIKONES5

Η καθημερινότητα στη μακρινή Αϊτή είναι πολύ διαφορετική και πολύ πιο δύσκολη από τη δική μας. Στην εικόνα του Reuters απεικονίζεται ένας άνδρας να κάνει το μπάνιο του με τρόπο πολύ, πολύ διαφορετικό από ότι έχουμε συνηθίσει: Αδειάζει ένα κουβά με νερό πάνω του.

Αβάνα, Κούβα. Ιστορική επίσκεψη Ομπάμα

EIKONES6

Μία στιγμή που θα γραφτεί στην Ιστορία σημειώθηκε την εβδομάδα που πέρασε: Η πρώτη επίσκεψη Αμερικάνου προέδρου στην Κούβα από το 1928. Ο Ομπάμα επισκέφτηκε, όπως έγραψε το Reuters, «την καρδιά του κομμουνιστικού συστήματος στην Κούβα». Μετά την Πλατεία της Επανάστασης και την επίσκεψη στο μνημείο του Χοσέ Μαρτί, κατευθύνθηκε στο γειτονικό Παλάτι της Επανάστασης όπου τον υποδέχτηκε ο Ραούλ Κάστρο.

Αλεξάνδρεια, Αίγυπτος. Η οδός για τους λάτρεις της τέχνης

EIKONES7

Μια αντίκα Austin Morris του 1934 βρίσκεται στο κέντρο ενός βουλκανιζατέρ στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Η οδός Φουάντ αντανακλά την πλούσια ιστορία της πόλης και είναι γνωστή για τις βίλες και τα καταστήματα με αντίκες.

Σεβίλλη, Ισπανία. Οι φορεσιές της αδελφότητας του Σαν Εστεμπάν

EIKONES8

Μέλη της αδελφότητας του Σαν Εστεμπάν ποζάρουν κατά τους εορτασμούς της Μεγάλης Εβδομάδας του Καθολικού Πάσχα, στη Σεβίλλη.

Ειδομένη, Ελλάδα. Απεγνωσμένοι πρόσφυγες επιχείρησαν να αυτοπυρποληθούν

EIKONES9

Δύο άτομα επιχείρησαν να αυτοπυρποληθούν στον καταυλισμό προσφύγων - μεταναστών στην Ειδομένη. Περιέλουσαν τα ρούχα τους με βενζίνη και προσπάθησαν να βάλουν φωτιά, παρενέβησαν όμως άλλοι πρόσφυγες και τους εμπόδισαν.

Αλμάτι, Καζακστάν. Άλματα στο σόου της Red Bull

EIKONES10

Ένας άνδρας εκτελεί την επίδειξή του κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού «Red Bull Jump and Freeze» στο Καζακστάν.

[Πηγή]