.

Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

Αρχαιοελληνική Σαλάτα με Πλιγούρι, Φέτα και Ρόδι!

ΜΙΑ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ, ΔΥΝΑΜΟΤΙΚΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΙΝΗ ΝΟΣΤΗΜΙΑ, ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΜΑΣ. ΜΙΑ ΣΑΛΑΤΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ. ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΗΝ....

Υλικά (για 4 άτομα):

1 φλιτζ. πλιγούρι, 1 ρόδι ώριμο, 1 κ. σούπας καρύδια, 3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα, 1/8 ματσάκι άνηθο, 70γρ. τυρί φέτα

Για το ντρέσινγκ:

2 κ. σούπας ελαιόλαδο, 1 κ. σούπας πετιμέζι, 2 κ. σούπας χυμό ροδιού, αλάτι χοντρό – πιπέρι φρέσκο

Εάν δεν εχουμε πετιμέζι μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με ενα κουτ. γλυκού μέλι και δύο κουτ. γλυκού κρασί "μαυροδάφνη". Τα αναμηγνήουμε καθώς τα ζεστένουμε.

Εκτέλεσις:

Βάζουμε το πλιγούρι σε ένα μπολ, με 2 φλιτζάνια νερό, να μουλιάσει για 3 ώρες τουλάχιστον και αφαιρούμε τυχόν επιπλέοντα αντικείμενα (πετραδάκια κ.α.). Στραγγίζουμε καλά. Κόβουμε το ρόδι στη μέση και με ένα κουτάλι αφαιρούμε τους σπόρους από το ένα μισό ενώ παίρνουμε το χυμό από το άλλο μισό.

Καθαρίζουμε, πλένουμε το κρεμμύδι, τον άνηθο και τα ψιλοκόβουμε. Σε ένα γουδί σπάμε τα καρύδια.
Προσθέτουμε στο πλιγούρι τους σπόρους από το ρόδι, τα καρύδια, το κρεμμύδι, τον άνηθο, τη φέτα θρυμματισμένη και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε όσο αλάτι και πιπέρι θέλουμε.

Ταυτόχρονα φτιάχνουμε το ντρέσινγκ βάζοντας όλα τα υλικά του σε ένα μπολ και ανακατεύοντας με ένα σύρμα χειρός.

Προσθέτουμε στο πλιγούρι το ντρέσινκ και ανακατεύουμε.

Ξαναδοκιμάζουμε τα καρυκεύματα.

Σερβίρουμε σε ίσιο πιάτο και πασπαλίζουμε με καρύδια και ρόδια για ωραία παρουσίαση.

Καλή σας όρεξη…

Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος Φωτογραφία: Ζέτα Παπαϊωάννου

[Πηγή]

Το είδαμε εδώ