.

Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Σπιτικό παγωτό γιαούρτι με πεπόνι

Ε-ΡΟΔΙΟΣ: Ο καύσωνας τώρα το καλοκαίρι μας επισκέπτεται συχνά και μας κάνει να αποζητάμε δροσιστικά αναψυκτικά ή επιδόρπια να καταπραΰνουμε την εσωτερική κάψα του σώματός μας. Εδώ σας έχουμε ένα αρκετά δροσιστικό και αρκετά φθηνό παγωτό γιαούρτι με υπέροχη γεύση....

Υλικά

500γρ πεπόνι

150γρ ζάχαρη

2 κουταλιές της σούπας μέντα ψιλοκομμένη

1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμόνι

2 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό χαμηλών λιπαρών [500 gr περίπου]

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το πεπόνι. Το αναμιγνύουμε με τη ζάχαρη και τη μέντα και τα αφήνουμε έτσι για 1 ώρα. Μετά το βάζουμε σε μπλέντερ μαζί με το γιαούρτι και το χυμό λεμόνι και χτυπάμε καλά.

Βάζουμε το μείγμα σε ένα σιδερένιο μπολ και το αφήνουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 3 ώρες, χτυπώντας ξανά το μείγμα ανά μισή ώρα.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr

Το είδαμε εδώ