.

Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

Τελείωσε και η μεταμεσονύκτια κουβέντα Τσίπρα με τους "βρυκόλακες" των "θεσμών"

Θέλουν κι άλλο αίμα... ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΩΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 'Η "ΠΙΣΤΟΛΙΑ" ΣΤΟ ΔΝΤ...

Ολοκληρώθηκε χωρίς εμφανές αποτέλεσμα και η δεύτερη, μεταμεσονύχτια συνεδρίαση του Αλέξη Τσίπρα με τους επικεφαλής των δανειστών στις Βρυξέλλες....

Η συνάντηση ξεκίνησε στις 00:25 τα μεσάνυχτα και ολοκληρώθηκε περίπου στις 2 τα ξημερώματα, ενώ όλοι έφυγαν από την αίθουσα της συνεδρίασης χωρίς να κάνουν δηλώσεις στους δημοσιογράφους.

"Η κυβέρνηση παραμένει σταθερή στις θέσεις της", δήλωσαν αμέσως μετά κυβερνητικές πηγές, αλλά ποιες θέσεις; Αυτές που είχε πριν μία εβδομάδα ή αυτές που κατέθεσε την Κυριακή το βράδυ και προβλέπουν παρανοϊκή φορολογία;

Οι διαπραγματεύσεις θα μπορούσαν να διαρκέσουν ακόμη μία ή δύο ημέρες, αναφέρει το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο Ευρωπαίο αξιωματούχο.

Ειδικότερα, ο αξιωματούχος των Βρυξελλών επισημαίνει ότι οι διαπραγματεύσεις με την Αθήνα θα μπορούσαν να κρατήσουν έως το Σάββατο.

Η ίδια πηγή, ωστόσο, προειδοποιεί πως εάν δεν υπάρξει συμφωνία έως το Σάββατο, τότε η Ελλάδα δεν θα λάβει τα απαιτούμενα χρήματα, προκειμένου να αντεπεξέλθει στις δανειακές της υποχρεώσεις.

«Έως τη Δευτέρα η συμφωνία πρέπει να έχει εγκριθεί τόσο από το ελληνικό όσο και από το γερμανικό κοινοβούλιο», τονίζει χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι στις 30 Ιουνίου η Ελλάδα καλείται να καταβάλει 1,53 δισ. ευρώ στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Οι διαφωνίες μεταξύ Ελλάδας και πιστωτών εστιάζονται στα εξής σημεία:

- Δεν έχει συμφωνηθεί αμοιβαία αποδεκτή διατύπωση για το ζήτημα του χρέους.

- Δεν έχει υπάρξει ακόμη συμφωνία για το θέμα της παράτασης. Οι Ευρωπαίοι προτείνουν τρίμηνη επιμήκυνση και η ελληνική πλευρά ζητά τουλάχιστον εξάμηνο.

- Διαφωνία υπάρχει και για το χρόνο έναρξης ισχύος της απόφασης για κατάργηση των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων. Αν δεν ικανοποιηθεί η απαίτησή τους να ισχύσει από 1ης Ιουνίου, οι Ευρωπαίοι ζητούν ισοδύναμα αντισταθμιστικά μέτρα.

- Η απόκλιση για το δημοσιονομικό κενό ανέρχεται στα 600 εκατ. ευρώ.

- Παραμένει η διαφορά για τον ΦΠΑ στην εστίαση. Στο 23% ζητούν να ανέβει οι πιστωτές, με το επιχείρημα ότι με την αύξησή του στο 13% χάθηκαν 200 εκατ. ευρώ.

- Οι δανειστές συζητούν το ενδεχόμενο κατάργησης του ΕΚΑΣ εφόσον υπάρξει εξορθολογισμός -σύμφωνα με τις διατυπώσεις των εταίρων- των υψηλών συντάξεων.

Οι διαβουλεύσεις σε ανώτατο επίπεδο θα συνεχιστούν στις 9 το πρωί της Πέμπτης (10 ώρα Ελλάδος) και σε τεχνικό επίπεδο θα ξεκινήσουν από τις 6 το πρωί (7 ώρα Ελλάδος), σε μία κατάσταση που θυμίζει πλέον φάρσα.

Δηλαδή, η διαπραγμάτευση πλέον γίνεται μεταξύ "μέτρων εξαθλίωσης" και "μέτρων ισοπέδωσης" της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας. Όχι ακριβώς "σκίσιμο μνημονίου", δηλαδή...

[Πηγή]