.

Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

Χρυσόψαρο-δολοφόνος σκαρφαλώνει σε δένδρα!


Όταν ένα ψάρι μπορεί να ζήσει στη στεριά, να σκαρφαλώσει σε δέντρα, να πνίξει πουλιά ή άλλα ψάρια, όλοι σκέφτονται ότι η θέση του είναι στο… Jurassic Park! Και όμως όχι. Ο επόμενος προορισμός του είναι η Αυστραλία, όπως σημειώνει η «DailyMail»....

Το ψάρι δολοφόνος ή αλλιώς «αναρριχητική πέρκα» μπορεί να ζήσει στη στεριά για μέρες ή ακόμη και βδομάδες, χάρη σε ένα ειδικό αναπνευστικό όργανο, ενώ σε περιόδους ξηρασίας μπορεί να χωθεί μέσα στην άμμο προκειμένου να επιβιώσει.

Με τα θωρακικά πτερύγια του μπορεί να κινηθεί στο έδαφος, όπως αναφέρουν οι αρμόδιες αυστραλιανές αρχές στην ιστοσελίδα τους, που καλούν τουρίστες και ψαράδες να το δουν ώστε να το μπορούν να το αναγνωρίσουν σε περίπτωση που φτάσει στην ηπειρωτική Αυστραλία.



Τα ψάρια αυτά, που μπορούν να ζήσουν και σε αλμυρά νερά, έχουν φτάσει τα στενά Τόρρες, καθ’ οδόν προς νησιά του Κουίνσλαντ στην Αυστραλία.

Ο Δρ, Νάθαν Γουάλθαμ από το Πανεπιστήμιο Τζέμις Κουκ, πιστεύει ότι το ψάρι έρχεται από την Παπούα Νέα Γουινέα και θα αποτελέσει απειλή στην τοπική πανίδα.


[Πηγή]