.

Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Το κίνημα της Pegida εξαπλώνεται σε Δανία και Νορβηγία


Επεκτείνεται και σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη το κίνημα κατά της ισλαμοποίησης της Ευρώπης Pegida με τους λαούς να δείχνουν να αφυπνίζονται από τον πρωτοφανή λήθαργο που ήταν όλα αυτά τα χρόνια....

Ήδη στην Ελβετία το κίνημα έχει κάνει την εμφάνισή του ενώ το ίδιο συμβαίνει και στη Δανία όπου τη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε και η πρώτη διαδήλωση.

Το κίνημα των «Ευρωπαίων πατριωτών ενάντια στην ισλαμοποίηση της Δύσης» που προήλθε από τους δρόμους της Δρέσδης στην Α. Γερμανία εξαπλώνεται τώρα σε όλες τις χώρες και η πρώτη διαδήλωση έγινε στην Κοπεγχάγη τη Δευτέρα.

Περίπου 2000 ακτιβιστές εμφανίστηκαν στους δρόμους της πρωτεύουσας της Δανίας ενώ μικρότερες διαδηλώσεις έγιναν και σε άλλες πόλεις όπως στο Aarhus τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Δανίας αλλά και στο Esbjerg

«Στόχος μας είναι να δώσουμε στη μεσαία τάξη μια ευκαιρία να εκφράσει τους φόβους της απέναντι στην εξάπλωση του βίαιου Ισλάμ και να στείλουμε μήνυμα στους πολιτικούς ότι εμείς οι ψηφοφόροι ανησυχούμε και επαγρυπνούμε» , δήλωσε ο Nicolai Sennels οργανωτής της διαδήλωσης στη Δανία,.

Παρόλα αυτά η υποστηρικτές του κινήματος της Pegida στη Δανία ήταν κατά πολύ λιγότεροι από τους αντιδιαδηλωτές με περίπου 5000 άτομα να συγκεντρώνονται επίσης στην Κοπεγχάγη αλλά σε διαφορετικά μέρη της πρωτεύουσας χωρίς να σημειωθούν επεισόδια.

Παράλληλα μια άλλη μικρότερη διαδήλωση του κινήματος πραγματοποιήθηκε στο Όσλο με περίπου 700 άτομα τα οποία «αντιμετώπισαν» περίπου 700 αντιδιαδηλωτές οι οποίοι τους πέταξαν… χιονόμπαλες.



[Πηγή]