.

Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

O καπετάνιος του "Blue Sky" απάντησε: «Δεν έχουμε πρόβλημα»

Ποιος έκανε την κλήση για βοήθεια;
ΑΛΥΤΟ ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ - ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ
ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ


Ακόμα μεγαλύτερο μυστήριο καλύπτει το πλοίο που εξέπεμψε το σήμα SOS και που κατά πληροφορίες μετέφερε 700 λαθρομετανάστες πιθανόν από τη Συρία προς την Κροατία....

Την πληροφορία είχε διαδώσει το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο "Channel 4" και ελήφθη σοβαρά υπόψιν από άποψη εγκυρότητας, αμέσως μετά την αναμετάδοσαν όλα τα ελληνικά κανάλια.

Όμως πριν από λίγο φέρεται ο καπετάνιος του πλοίου να δήλωψε ότι «Δεν έχουμε πρόβλημα».

Τα δύο ελικόπτερα που πέταξαν πάνω από το πλοίο δεν είδαν κανέναν πάνω στο φορτηγό «Blue Sky» σημαίας Μολδαβίας. Δεν έχει επιβεβαιωθεί αν επιβαίνουν οπλισμένοι άντρες.

Μυστήριο καλύπτει την υπόθεση με το πλοίο φάντασμα που κατά πληροφορίες μεταφέρει παράνομους μετανάστες (περίπου 700 άτομα) και εξέπεμψε σήμα κινδύνου SOS δυτικά της Κέρκυρας, μέσω του ευρωπαϊκού αριθμού 112.

Δύο ελληνικά στρατιωτικά ελικόπτερα, ένα S-70B του Πολεμικού ναυτικού και ένα Agusta Bell ΑΒ-205 της Πολεμικής Αεροπορίας πέταξαν διαδοχικά πάνω από το φορτηγό πλοίο «Blue Sky» όμως δεν είδαν κανέναν πάνω στο καράβι!

Πηγές από το Λιμενικό λένε ότι το SOS δεν εξεπέμφθη από το πλήρωμα του καραβιού αλλά μάλλον ήταν ένα τηλεφώνημα εκείνο που προκάλεσε την κινητοποίηση των ελληνικών αρχών καθώς το πλοίο, την ώρα του «Mayday» έπλεε 2-3 μίλια νοτιοδυτικά των Οθωνών, εντός της ελληνικής χωρικής θάλασσας.

«Δεν έχουμε νερό, κουβέρτες, φαγητό» ανέφερε ο άνθρωπος που τηλεφώνησε στις ελληνικές αρχές, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες.

Ποιός έκανε το τηλεφώνημα; Μήπως ήταν κάποιος από τους φερόμενους λαθρομετανάστες που έκανε την κληση;

Οι πιλότοι των δύο ελικοπτέρων του Πολεμικού Ναυτικού που πέταξαν πάνω από το φορτηγό πλοίο δεν κατάφεραν να εντοπίσουν κάποιον πάνω στο καράβι, στοιχείο που επιτείνει το μυστήριο για το τι συμβαίνει πάνω στο καράβι.

Η φρεγάτα Ναβαρίνο -αφού πρώτα ανεφοδιάστηκε- προσέγγισε το φορτηγό πλοίο και επικοινώνησε με τον καπετάνιο του «Blue Sky» ο οποίος ανέφερε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα. Από το Λιμενικό σημειώνουν πάντως ότι το πλοίο δεν φαίνεται να έχει πρόβλημα πλευστότητας.

Κατόπιν τούτων, το πλοίο συνεχίζει την πορεία του. Περίπου στις 17:30 το «Blue Sky» βγήκε εκτός της ελληνικής περιοχής ευθύνης για διεξαγωγή επιχειρήσεων Έρευνας και Διάσωσης.

[Πηγή]