.

Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

Ο πρώτος Έλληνας εθελοντής που πολεμά στο πλευρό των Κούρδων στην Κομπανί! [vid]

ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΜΑΧΗΤΕΣ ΤΟΥ YPG ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΕΣΜΕΡΓΚΑ

Ο πρώτος Έλληνας εθελοντής στο πλευρό των Κούρδων μαχητών είναι γεγονός όπως ανακοινώθηκε από τις δυνάμεις του YPG και των Κούρδων του Ιράκ Πεσμεργκά που πολεμούν στην μαρτυρική πόλη Κομπανί....

Σημειώνεται ότι η κουρδική αυτή πόλη βρίσκεται υπό πολιορκία από τους ισλαμιστές εγκληματίες της ISIS για σχεδόν ένα τρίμηνο , και ενώ όλοι την θεωρούσαν χαμένη, οι Κούρδοι μαχητές αν και ελάχιστοι κατάφεραν να την κρατήσουν και να εξολοθρεύσουν εντός των συνοικιών της πάνω από 2000 islamist;ew εξτρεμιστές.

Ο αγώνας του κουρδικού λαού για ελευθερία όπως είναι φυσικό ενέπνευσε και πολλούς Έλληνες που βλέπουν με συμπάθεια τους Κούρδους αλλά και επειδή γνωρίζουν ότι οι Σύροι και οι Κούρδοι αποτελούν τον ουσιαστικό "κυματοθραύστη" που σώζει την Ευρώπη και κυρίως την Ελλάδα από τα κύματα των χιλιάδων εγκληματιών που στο όνομα του Ισλάμ κάνουν αποτρόπαια εγκλήματα που δεν τα χωράει ο ανθρώπινος νους.

Την είδηση ότι ο πρώτος Έλληνας εθελοντής μπήκε στην πολιορκημένη Κομπάνι και πολεμά με τους Κούρδους του YPG ενάντια στην ISIS, τη μετέδωσαν οι Κούρδοι μέσω Twitter στις 26 Νοεμβρίου.

Η αλήθεια είναι ότι ήταν ζήτημα χρόνου να βρεθεί ο πρώτος Έλληνας εθελοντής στην εμπόλεμη ζώνη, στους προμαχώνες της ελευθερίας που έχουν υψωθεί στη συνοριακή κουρδική πόλη.

Όσοι έχουν μελετήσει την Ελληνική ιστορία γνωρίζουν ότι Έλληνες πολλές φορές πολέμησαν ως εθελοντές στους αγώνες άλλων λαών για δημοκρατία, ελευθερία, εθνική ανεξαρτησία.

Στο Κομπάνι η κατάσταση αν και κρίσιμη ακόμη εντούτοις όπως πιστεύουν και οι Κούρδοι βρίσκεται σε σημείο καμπής καθώς οι ισλαμιστές φαίνεται να χάνουν την αρχική τους ορμή λίγο πριν μεταπέσουν ουσιαστικά σε αμυντικό αγώνα. Η αλαζονεία που τους διακρίνει ότι δεν γίνεται να χάνουν από εχθρούς του Ισλάμ, και η πλέον παράξενη εμμονή που δείχνουν στην κατάληψη της πόλης τους έχουν οδηγήσει σε συντριβή στην περιοχή.

Εκτός από την ηρωική άμυνα των Κούρδων στην αναχαίτιση των ισλαμιστών έχουν βοηθήσει και οι περίπου 270 αεροπορικές προσβολές μαχητικών της συμμαχίας κατά της ISIS όπως και τα φορτία όπλων που τους προμηθεύουν με ρίψεις αεροσκάφη της αμερικανικής Αεροπορίας.

Αρκετοί μαχητές του YPG μιλούν ήδη για επικείμενη νίκη. Ο Jamil Marzuka ένας από τους διοικητές των κουρδικών δυνάμεων δήλωσε πως η «μάχη εισέρχεται σε μια νέα φάση».

«Μπορούμε να πούμε στον οποιοδήποτε όχι μόνο σε αυτούς που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή ότι καταστρώνουμε τις αναγκαίες τακτικές και σχέδια για την ολοκληρωτική απελευθέρωση της πόλης».

Ένας άλλος μαχητής του YPG ο οποίος θέλησε να αποκαλύψει μόνο το πρώτο του όνομα Pozul, είπε πως «αυτό που απομένει από τους άλλοτε προελαύνοντες ισλαμιστές είναι μόνο μικροί θύλακες αντίστασης». Παρόλα αυτά πρόσθεσε πως τόσο ο ίδιος όσο και οι υπόλοιποι μαχητές πρέπει να είναι σε συνεχή εγρήγορση εξαιτίας του φόβου των ισλαμιστών ελεύθερων σκοπευτών που καιροφυλαχτούν ακόμη ανάμεσα στα χαλάσματα ενώ πολλά κτίρια που είναι εγκαταλελειμμένα είναι παγιδευμένα με εκρηκτικά.

«Είναι διασκορπισμένοι έτσι ώστε να δίνουν την εντύπωση ότι είναι πολλοί ενώ στην πραγματικότητα δεν είναι», πρόσθεσε ο Pozul,.

Αν και οι Κούρδοι λένε πως μια γρήγορη νίκη θεωρείται αρκετά φιλόδοξη εντούτοις είναι σίγουρο πως η ISIS υποχωρεί,

Ο Zardasht Kobani, ένας 26χρονος μαχητής του YPG πολεμά εδώ και ημέρες ημέρα και νύκτα. Πολύ συχνά τόσο ο ίδιος όσο και οι άλλοι μαχητές υπέφεραν από έλλειψη ύπνου και πολεμοφοδίων. Τώρα λέει όμως μια σημαντική νίκη είναι κοντά. Ο ίδιος λέει πως οι ισλαμιστές απέτυχαν στο Κομπάνι και τώρα ζητούν να απαγκιστρωθούν από αυτό,

Αλλά όπως λέει ο ίδιος η ISIS γνωρίζει πως εάν χάσει την μάχη στο Κομπάνι αυτό θα σημάνει και την αρχή της πτώσης τους.

Μέσα σε αυτό το αισιόδοξο πλην όμως θανατηφόρο κλίμα δίνει τη μάχη του και ο Έλληνας εθελοντής και όλα δείχνουν ότι σύντομα θα ακολουθήσουν και άλλοι.


Associated Press

Salih

Sarah Bryan

[Πηγή]