.

Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

Μάθανε ότι είμαστε... "διαθέσιμοι" πλάκωσαν κι οι Σκοπιανοί

Ζητούν να επιβληθούν κυρώσεις από την ΕΕ κατά της Ελλάδας!
ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ!


Την ώρα που ο Αμερικανός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς καλεί την Ελλάδα να συζητήσει την αποδοχή της ονομασίας "Άνω Μακεδονία" για το Σκοπιανό Αλβανοσλαβικό μόρφωμα, ο αντιπρόεδρος του κρατιδίου Αντόνιο Μιλοσόσκι....

Προχώρησε σε μια πρόκληση που αν υπήρχε σοβαρή κυβέρνηση θα έπρεπε να διατάξει αμέσως την αποχώρηση από κάθε είδους συνομιλίας.

Ο Σκοπιανός αντιπρόεδρος ζήτησε, ούτε λίγο, ούτε πολύ να επιβάλλει κυρώσεις η ΕΕ στην Ελλάδα, ανάλογες με αυτές που επέβαλε στην Ρωσία για την πολιτική της στο ουκρανικό ζήτημα, γιατί η Ελλάδα "δεν σέβεται τα δικαιώματα της χώρας του"!

«Εάν απαιτεί η ΕΕ από την Ρωσία να σεβαστεί τα δικαιώματα της Ουκρανίας, θα πρέπει να απαιτήσει και από την Ελλάδα να σεβαστεί τα δικαιώματα της χώρας μας», είπε ο στενός φίλος των ΗΠΑ, Αντόνιο Μολόσοσκι στη Ρώμη στο πλαίσιο της Διακοινοβουλευτικής Διάσκεψης για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική της Ασφάλειας!

Συγκεκριμένα είπε: «Εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση απαιτεί από τη Ρωσία να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο σε σχέση με την Ουκρανία, τότε θα πρέπει να ζητήσει από την Ελλάδα να γίνει άμεσα σεβαστό το διεθνές δίκαιο και η ετυμηγορία του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης σε διαφορετική περίπτωση να υπάρξουν κυρώσεις»!

Αυτό ήταν το κύριο μέρος της παρουσίασης του Αντόνιο Μιλόσοσκι, αντιπροέδρου του νοτιοσλαβικού κράτους - FYROM και προέδρου της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων, στην διάσκεψη υπό την ιταλική προεδρία της ΕΕ που πραγματοποιήθηκε, χθες, στη Ρώμη.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία αντίδραση από το Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών...

Δυστυχώς η κατευναστική πολιτική απέναντι στα Σκόπια και η απουσία σταθερής γραμμής απέναντί του (εδώ φτάσαμε να συζητούμε το "Άνω Μακεδονία" ανοίγοντας διάπλατα το δρόμο στον αλβανοσλαβικό αλυτρωτισμό) αυτά τα αποτελέσματα έχουν.

Και να σκεφθεί κανείς ότι ο Α.Σαμαρά το 1993 είχε ρίξει την κυβέρνησή του για να μην δεχθεί το "πακέτο Πινέϊρο" την τελευταία σοβαρή προσπάθεια συνολικής ρύθμισης του ζητήματος της ονομασίας με θετική για την Ελλάδα εξέλιξη...

[Πηγή]