.

Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

«Δεν μας εξήγησαν τη διαφορά μεταξύ καλού και κακού» (βίντεο)

Οι μουσουλμάνοι στρατιώτες κατηγορούν τους Βρετανούς
για τους βιασμούς

Περισσότεροι από 300 Λίβυοι μουσουλμάνοι στρατιώτες απελάθηκαν από τη Βρετανία πριν ολοκληρωθεί το πρόγραμμα εκπαίδευσής τους, έπειτα από καταγγελίες για σωρεία σεξουαλικών επιθέσεων εναντίον ανδρών και γυναικών στην περιοχή που διέμεναν....

Ωστόσο οι στρατιώτες, παρόλο που οι δράστες έχουν παραδεχθεί την ενοχή τους, κατηγορούν τώρα τις βρετανικές αρχές λέγοντας ότι δεν τους είχαν εξηγήσει «τη διαφορά μεταξύ καλού και κακού»…

Λογικό, αφού στο Ισλάμ οι βιασμοί όχι μόνο δεν τιμωρούνται, αλλά αντιθέτως όταν πρόκειται για «άπιστους» επικροτούνται!

Ο Omar Al-Mukhtar, ένας από τους Λίβυους στρατιώτες, κατηγορεί τους Βρετανούς ότι από την αρχή τους κακομεταχειρίζονταν.



Μιλώντας στο BBC, o Λίβυος στρατιώτης, ο οποίος σημειωτέον δεν σχετίζεται με τις σεξουαλικές επιθέσεις, ισχυρίζεται ότι τους επέτρεπαν να βγαίνουν από τη στρατιωτική βάση μόνο για τρεις ώρες την εβδομάδα και πάντα με τη συνοδεία Βρετανών στρατιωτών, ενώ προσθέτει ότι όταν οι συμπατριώτες του έβγαιναν από το στρατόπεδο άγνωστοι τους πρόσφεραν έναντι χρημάτων αλκοόλ, ναρκωτικά και σεξ.

Συνεχίζοντας είπε ότι υπήρχαν «μικροπροβλήματα» αλλά επιλύθηκαν άμεσα και ότι όσα αναφέρονται τώρα έχουν στόχο να βλάψουν το κύρος των Λίβυων στρατιωτών.

Όσον αφορά τους βιασμούς, ο Al-Mukhtar λέει ότι φταίνε οι Βρετανοί. «Δεν μας ενημέρωσαν για τους βρετανικούς νόμους, ούτε μας εξήγησαν τι θεωρείται καλό και κακό στη Βρετανία», αναφέρει.

BBC World News

[Πηγή]