.

Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

“Επαγγελματίες υπέρ της Τουρκίας” οι Ευρωπαίοι Πράσινοι!

Οι μόνοι που καταψήφισαν την καταδίκη της Τουρκίας στην Ευρωβουλή!
…και οι Ελληναράδες κύριε;

Κεραυνοί από τους Κύπριους οικολόγους κατά των “επαγγελματιών” όπως τους χαρακτηρίζει, πρασίνων για την ελεεινή στάση τους απέναντι στο κοινό ψήφισμα καταδίκης της Τουρκίας για τις παραβιάσεις της Κυπριακής ΑΟΖ....

Όπως έχουμε γράψει πολλάκις, κανείς λογικός άνθρωπος με στοιχειώδη ηθική και ιστορική γνώση δεν υποστηρίζει την Τουρκία. Όπου βλέπεις πουρκουαδίστικο φιλοτουρκισμό, ψάξε να βρεις την βαλίτσα.

Και εκεί ακριβώς είναι το “μυστικό” της περιβόητης “τουρκικής διπλωματίας”. Με κάποιες δεκάδες μαύρα δις από το εμπόριο ηρωίνης, ανθρώπων και ανθρωπίνων οργάνων, είναι εύκολο να διατηρούν funds, ακομα και πράσινα, που με την σειρά τους χρηματοδοτούν λομπίστες.

Αυτοί οι λομπίστες προσηλυτίζουν λαμόγια ή ευκολόπιστους ευρωβουλευτές που τους βλέπεις να αλλάζουν αιφνιδίως μέσα σε μια νύχτα

Εκτός από τους πράσινους, τρανταχτό παράδειγμα είναι και ο Κάμερον, που αποκαλούσε την Ελλάδα “οθωμανική αποικία” την ίδια στιγμή που το κόμμα του έπαιρνε χορηγίες από Τουρκοκύπριο εγκληματία…

Το Κίνημα Οικολόγων υπέβαλε έντονη διαμαρτυρία για τη στάση των Πράσινων Ευρωβουλευτών, η οποία θα μεταφερθεί σε επίπεδο Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος και των Εθνικών Πρασίνων Κομμάτων

Επίθεση εναντίον της ομάδας των Πρασίνων στο Ευρωκοινοβούλιο εξαπέλυσε το Κίνημα Οικολόγων, με αφορμή τη στάση της στη χθεσινή ψηφοφορία για τις παραβιάσεις της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ.

Σε δηλώσεις της, η Εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Ελένη Χρυσοστόμου, αφού εξέφρασε την πλήρη ικανοποίηση του Κινήματος για το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου, που «έρχεται να συμπληρώσει τις τιτάνιες προσπάθειες της Κυπριακής Δημοκρατίας να καταδικαστεί η επεκτατική πολιτική της Τουρκίας και να αναχαιτιστούν οι τουρκικοί σχεδιασμοί εις βάρος της Κύπρου», επισήμανε ότι το Κίνημα έχει ήδη προβεί σε έντονη διαμαρτυρία προς την Πρόεδρο της ομάδας Ρεμπέκα Χαρμς, διά διαβίβασης επιστολής, καταγγέλλοντας την υπαναχώρηση της ομάδας των Ευρωπαίων Πρασίνων Ευρωβουλευτών.

«Το Κίνημα Οικολόγων καταγγέλλει την υπαναχώρηση της ομάδας των Ευρωπαίων Πρασίνων Ευρωβουλευτών και την καταπάτηση της κοινής ανακοίνωσης της 10ης Νοεμβρίου», τόνισε η κ. Χρυσοστόμου, προσθέτοντας πως «ήδη έχουμε προβεί σε έντονη διαμαρτυρία προς την Πρόεδρο της ομάδας Ρεμπέκα Χαρμς».

Η διαμαρτυρία, διευκρίνισε, θα μεταφερθεί σε επίπεδο Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος και των Εθνικών Πρασίνων Κομμάτων. «Δεν μπορούμε να ανεχθούμε μία ομάδα επαγγελματιών της πολιτικής να συμπεριφέρονται με τρόπο που να προσβάλλει τους θεσμούς της αλληλεγγύης και της συνέπειας, ακολουθώντας τις υποδείξεις της τουρκικής διπλωματίας», τόνισε η κ. Χρυσοστόμου.

Η «πράσινη» υπαναχώρηση

Διευκρίνισε, επιπρόσθετα, ότι οι Κύπριοι Οικολόγοι κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια για να επηρεάσουν θετικά την ομάδα των Πρασίνων, ώστε να στηρίξουν το ψήφισμα αυτό. «Ως αποτέλεσμα των προσπαθειών μας», σημείωσε, «έγινε κατορθωτό να συνυπογράψουν αρχικά και οι Πράσινοι το ψήφισμα», προσθέτοντας πως όταν έγιναν αντιληπτές οι ενέργειες των Τούρκων, οι οποίοι αξιοποίησαν τη διοργάνωση του Ετήσιου Συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Κόμματος στην Κωνσταντινούπολη (7-9 Νοεμβρίου), οργανώθηκε αποστολή από το Κίνημα Οικολόγων, η οποία κατάφερε να αποσπάσει δημόσια ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος, ότι θα υποστηρίξει το κοινό ψήφισμα.

«Δυστυχώς, η απουσία των Οικολόγων από την ομάδα των Πρασίνων Ευρωβουλευτών δεν μας επέτρεψε να αντιμετωπίσουμε τις πιέσεις της τελευταίας ώρας, που εφάρμοσε η πάντα δραστήρια και επικίνδυνη τουρκική διπλωματία.

Γύρω στα μεσάνυχτα, σε έκτακτη συνεδρίαση της ομάδας των Πρασίνων Ευρωβουλευτών, αποφασίστηκε κατά πλειοψηφίαν η απόσυρση της στήριξης στο κοινό ψήφισμα. Παρόλ’ αυτά, εξ όσων πληροφορούμαστε, η πλειοψηφία των Πρασίνων Ευρωβουλευτών στήριξε το κοινό ψήφισμα κατά της Τουρκίας», κατέληξε.

[Πηγή]