.

Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

Σε ερωτικό σκάνδαλο εμπλέκεται η πρώτη γυναίκα Kυβερνήτης Bρετανικής φρεγάτας


Η πρώτη γυναίκα κυβερνήτης σε φρεγάτα του Βασιλικού Ναυτικού -της φρεγάτας HMS Portland- τέθηκε σε διαθεσιμότητα αφού φέρεται να εμπλέκεται σε ερωτικό σκάνδαλο....

Οι καταγγελία έχει από έναν αξιωματικό-μέλος του πληρώματος και σύμφωνα με αυτή, η κυβερνήτης της φρεγάτας πλωτάρχης Σ. Γουέστ είχε μια ερωτική σχέση με έναν άνδρα του πληρώματος του πλοίου. 


Η υπόθεση διερευνάται και αν προκύψει πώς η καταγγελία έχει βάσει τότε η κυβερνήτης θα φάει "καμπάνα" αφού παραβιάζεται ο "Κώδικας Κοινωνικής Συμπεριφοράς", βάσει του οποίου απαγορεύεται στο προσωπικό να έχει σχέσεις με τους υφισταμένους εάν θέτουν σε κίνδυνο την επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα των Ενόπλων Δυνάμεων.


Η πλωτάρχης Σ. Γουέστ, (Cdr Sarah West) 42 ετών. Ικανή, όπως περιγράφεται στον βρετανικό τύπο, υπερκέρασε άλλους άνδρες συνυποψηφίους της και ανέλαβε το Μάιο του 2012 τη διοίκηση της φρεγάτας Type 23 του Ναυτικού της Βρετανίας. Έγινε πρωτοσέλιδο ως η πρώτη γυναίκα σε πρώτης γραμμής πολεμικό πλοίο στην ιστορία 500 ετών της υπηρεσίας του Βρετανικού Ναυτικού.


Όλα εξελίσσονταν κανονικά ( τώρα βρισκόταν στο τέλος 7μηνου υπερπόντιου ταξιδιού) έως ότου υπήρξε η καταγγελία από μέλος του πληρώματος, ότι διατηρούσε σχέσεις με ένα άλλο μέλος… Δεν είναι γνωστό αν ο άνδρας αξιωματικός με τον οποίο φέρεται να είχε την σχέση η κυβερνήτης, είναι παντρεμένος.Η ίδια σύμφωνα με δημοσιεύματα ήταν χωρισμένη.


Εκπρόσωπος του Βασιλικού Ναυτικού, δήλωσε χθες : «Γνωρίζουμε για τον ισχυρισμό περί παραβίασης του Κώδικα Κοινωνικής Συμπεριφοράς επί του σκάφους HMS Portland, το οποίο και αντιμετωπίζουμε σοβαρά. Όποιος βρεθεί να υπολείπεται των υψηλών προδιαγραφών του Βασιλικού Ναυτικού μπορεί να αναμένει να αντιμετωπίσει τα κατάλληλα μέτρα. Δεν θα ήταν σκόπιμο να σχολιάσει περαιτέρω...


Η πλωτάρχης Γουέστ έχει απομακρυνθεί προσωρινά από τα καθήκοντα της όσο διερευνάται η υπόθεση αλλά αν καταδικαστεί οριστικά οι πιθανές τιμωρίες για την παραβίαση περιλαμβάνουν από μια επίσημη προειδοποίηση, αλλαγή ακόμη και διακοπή της υπηρεσίας. Την αναπληρώνει ο Νο 2, αλλά κυβερνήτης είναι η ίδια.

[Πηγή]