.

Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

Σπύρος Π Σκούρας- Ενα από τα πιο γνωστά ονόματα ΕλληνοΑμερικάνων στην ιστορία των ΗΠΑ

ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ – Σπύρος Π Σκούρας (1893-1971) ήταν ο πλέον σημαντικός Έλληνας μετανάστης στην Αμερικανική ιστορία και ένας από τους διαπρεπείς....
πολίτες της Αμερικής κατά την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου.

Σε μια εκπληκτική καρρίερα 60 χρόνων, δημιούργησε δύο βιομηχανίες (σε κινηματογράφο και ναυτιλία), ανέδειξε την Twentieth Century - Fox σε ένα παγκόσμιο κινηματογραφικό ηγέτη, έσωσε το Χόλιγουντ με την δημιουργία του σινεμασκόπ, σχεδίασε το Century City στο Λος Άντζελες, κι έσωσε εκατομμύρια των Ελλήνων από την πείνα και τις ασθένειες κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

«Δεν έχω μόνο μια πραγματική αγάπη για τον Σπύρο Σκούρα , αλλά τον βρίσκω ως τον καλύτερο πολίτη που με αυτοθυσία είναι πλήρως αφοσιωμένος και πλήρως και έτοιμος να εργαστεί για την ευημερία της Αμερικής σαν να ήταν γηγενείς πολίτες» – Dwight Eisenhower Πρόεδρος των ΗΠΑ

Για υπότιτλους: Γραναζάκι ~ Υπότιτλοι ~ Αγγλικά ~ Υπότιτλοι ~ Αυτόματη μετάφραση ~ Επιλογή γλώσσας


Ilias Chrissochoidis

Σπύρος Σκούρας (ελληνικά: Σπύρος Σκούρας 28 του Μάρτη του 1893 – 16 Αυγούστου, 1971) ήταν Έλληνας Αμερικανός πρωτοπόρος κινηματογράφου και πρόεδρος της 20th Century Fox από το 1942 έως το 1962. Παραιτήθηκε 27 Ιούνη 1962, αλλά υπηρέτησε ως πρόεδρος της εταιρίας για αρκετά χρόνια. Είχε επίσης πολλά πλοία, με την Prudential Lines.

Σκούρας με τα δύο αδέλφια του έφυγε για τις Ηνωμένες Πολιτείες ως μετανάστες το 1910. Σπύρος διατήρησε μια τέτοια έντονη ελληνική προφορά στα αγγλικά του σε ολη του την ζωή που κωμικός Μπομπ Χόουπ έλεγε σκωπτικά ότι «Σπύρος ήταν εδώ είκοσι χρόνια αλλά εξακολουθεί να ακούγεται σαν να έρχεται στις ΗΠΑ την επόμενη εβδομάδα.»


Ilias Chrissochoidis

[Πηγή] 

Οι απόψεις του ιστολογίου μας δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο των άρθρων που δημοσιεύουμε