.

Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

Στόλο στέλνει ο Ρ.Τ.Ερντογάν στη Γάζα

ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΠΛΟΙΑ ΘΑ ΣΥΝΟΔΕΥΣΟΥΝ ΤΗΝ
"ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ"


Στόλο στέλνει ο Ρ.Τ.Ερντογάν στη Γάζα. Πρόκειται για "ανθρωπιστική βοήθεια" συνοδεία πολεμικών πλοίων, που την οργανώνει η γνωστή "βιτρίνα" της ΜΙΤ με μορφη ΜΚΟ, ΙΗΗ....

Εν μέσω της επιχείρησης Operation Protective Edge που διεξάγει το Ισραήλ για να σταματήσει τις επιθέσεις της Χαμάς που διεξάγονται από τη Γάζα, ενας "Στολίσκος της Ελευθερίας" οργανώνεται αυτή τη στιγμή στην Τουρκία για να παράσχει "ανθρωπιστική βοήθεια" στον ελεγχόμενο από την Χαμάς παλαιστινιακό παράκτιο θύλακα με την προστασία του τουρκικού Ναυτικου, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει σήμερα η ισραηλινή Jerusalem Post

Ο στολίσκος, που ονομάζεται «Στόλος της Ελευθερίας ΙΙ», και οργανώνεται από το τουρκικό Ίδρυμα Ανθρωπιστικής Βοήθειας (IHH), η ίδια οργάνωση που ήταν πίσω από τον στολίσκο του Mavi Marmara, και προσπάθησε να σπάσει τον ισραηλινό αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας τον Μάιο του 2010, με τα γνωστά αιματηρά αποτελέσματα.

Κομάντος του ισραηλινού Ναυτικού επιβιβάστηκαν στο πλοίο, δέχθηκαν επίθεση, και σκότωσαν εννέα από τους επιτιθέμενους.

Υπενθυμίζεται ότι και το 2010 σύμφωνα με πληροφορίες από το Ισραήλ ο Ρ.Τ.Ερντογάν είχε υπό σκέψη την αποστολή στρατιωτικής συνοδείας προς προστασία του "Μαβί Μαρμαρά"

Για την περιβόητη IHH έχουμε να υπενθυμίσουμε τα εξής: Είχε προκληθεί σάλος στην Τουρκία με την σύλληψη στα τουρκοσυριακά σύνορα κατόπιν εντολής δικαστή ο οποίος αντιπολιτεύεται τον Ρ.Τ.Ερντογάν ενός φορτίου όπλων προς τους ισλαμιστές της Συρίας το οποίο μετέφερε η κατά τα άλλα "ειδική" ΜΚΟ ΙΗΗ η οποία είχε προκαλέσει το μακελειό στο Μααβί Μαρμαρά.

Η συγκεκριμένη οργάνωση, τελεί υπό τον έλεγχο της ΜΙΤ φυσικά της οποίας αξιωματούχος επέβαινε στο συγκεκριμένο κονβόι φορτηγών!

Το επίμαχο φορτίο φέρεται να κατασχέθηκε από τη στρατοχωροφυλακή ενώ μετέφερε, αντί για ανθρωπιστική βοήθεια, όπλα και πυρομαχικά από την Τουρκία στη Συρία. Αυτό για να θυμηθούμε το ρόλο της συγκεκριμένης "ΜΚΟ"

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της IHH Bulent Yildrim και όπως αναφέρει στο Gulf on line την περασμένη εβδομάδα οι "ακτιβιστές" θα σαλπάρoυν αμέσως μόλις λάβουν την απαραίτητη άδεια από τις αρχές της Άγκυρας και ότι ο τουρκικός στρατός θα προσφέρει προστασία στα πλοία!

Διπλωματικές είπαν είπαν ότι η Ιερουσαλήμ μελετά προσεκτικά τις εκθέσεις, αλλά τόνισε ότι δεν ήταν σαφές αν ο στολίσκος θα αναχωρήσει τελικά από την Τουρκία

Μέχρι στιγμής έχει υπάρξει μόνο μια δήλωση προθέσεων, χωρίς να έχει καθοριστεί ημερομηνία, είπε ένας αξιωματούχος.

Ο Harold Rhode, ανώτερος συνεργάτης στο Gatestone Institute με βάση την Νέα Υόρκη και πρώην σύμβουλος για τα ισλαμικά ζητήματα στο αμερικανικό ΥΠΑΜ δήλωσε στη Jerusalem Post σε συνέντευξή του την Κυριακή ότι το πραγματικό ζήτημα είναι ότι η Τουρκία και το Κατάρ υποστηρίζουν την Μουσουλμανική Αδελφότητα και τη Χαμάς στους στόχους τους.

"[Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ] Ερντογάν έχει συσχετισθεί με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα καιρό πριν γίνει πρωθυπουργός," είπε ο Ρόουντ.

Θα πρέπει τώρα να γίνει σαφές σε όλους ότι ο Ερντογάν "είναι έξω από το σάκο," (έχει περιθωριοποιηθεί) είπε ο Rhode, προσθέτοντας ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δεν μιλάει με τον ηγέτη των Τούρκων πλέον, τον οποίο στο παρελθόν τον περιέγραφε ως έναν από τους στενότερους φίλους του, μεταξύ των ηγετών του κόσμου.

"Ο Ερντογάν κάνει ό, τι μπορεί για να βοηθήσει τη Χαμάς", είπε, υποστηρίζοντας ότι θα βλάψει μόνο τον παλαιστινιακό λαό στο τέλος.

[Πηγή]