.

Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Κορυφαίες ομογενείς αθλήτριες στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες


«Ελληνικό» χρώμα είχε το δεύτερο μετάλλιο που κέρδισε η Αυστραλία στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι....

Συγκεκριμένα, στο βάθρο των Χειμερινών Ολυμπιακών αγώνων ανέβηκε η ομογενής Λυδία Λάσιλα Ιεροδιακόνου, η οποία πήρε το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία aerials του ελεύθερου σκι.

Η 32χρονη αγωνίστηκε με τα χρώματα της Αυστραλίας, αλλά έχει πατέρα Κύπριο και μητέρα Ελληνίδα. Μάλιστα η επιτυχία της είχε και ιστορικό χαρακτήρα για την χώρα που εκπροσωπεί, καθώς έγινε μόλις η δεύτερη που κατακτά μετάλλιο σε δύο διαφορετικούς Ολυμπιακούς αγώνες.


Στις πλαγιές του Σότσι όμως εντυπωσίασε με τα χρώματα της Αυστραλίας και μία ακόμη ομογενής Ελληνίδα, που έφτασε ως τα ημιτελικά στο halfpipe στο σνόουμπορντ. Πρόκειται για την Στέφανι Μαγγίρος, που έκανε εντυπωσιακό ντεμπούτο σε Χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες.

Σύμφωνα με τον αυστραλιανό τύπο είναι «γεννημένη πρωταθλήτρια και το όνομά της θα ακούγεται συχνά στο μέλλον». Εξάλλου το πρώτο της βάπτισμα σε Ολυμπιακούς το έλαβε μόλις εννέα ετών όταν πήρε μέρος στην έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Σίδνεϊ.

Η Μαγγίρος, που θεωρείται η δημοφιλέστερη της ομάδας της Αυστραλίας στο Σότσι, είχε στο πλευρό της ακόμη και την προγιαγιά της, η οποία ταξίδεψε από τα Κύθηρα, η οποία έβλεπε για πρώτη φορά την δισέγγονή της να αγωνίζεται.

[Πηγή]