.

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Άλλαξαν οι ρόλοι: Υπέρ της κυβέρνησης η Ν.Δ...

κατά οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ!

Σε μεγάλη ήττα για το ΠΑΣΟΚ και την κυβέρνηση Λ.Παπαδήμου, αλλά και σε... πολιτικό "στριπ-τιζ" της Ν.Δ., εξελίχθηκε η ονομαστική ψηφοφορία επί 11 κρίσιμων άρθρων του νομοσχεδίου που προβλέπει συγχωνεύσεις δημοσίων οργανισμών, την απελευθέρωση του επαγγέλματος των δικηγόρων αλλά και στην τροπολογία του Ανδρέα Λοβέρδου που.... απελευθερώνει το ωράριο των φαρμακείων: Αντίθετα με τη Ν.Δ. που υπερψήφισε όλα τα άρθρα πλην της τροπολογίας Λοβέρδου, πάνω από 50 πράσινοι βουλευτές καταψήφισαν τα άρθρα! Βέβαια από πλευράς ΝΔ έσωσε τα προσχήματα η μαζική αποχώρηση πολλών βουλευτών της.
Πρόκειται για τεράστια ήττα της κυβέρνησης, μια ήττα που όμως δημιουργεί θέμα και στη Ν.Δ.: Οι μεν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αδιαφόρησαν από τις προτροπές Ε.Βενιζέλου και Α.Λοβέρδου και οι μόνοι που... πείστηκαν ήταν η της ΝΔ!
Δηλαδή το αντάρτικο στο ΠΑΣΟΚ εξέθεσε, πρώτα και κύρια της Ν.Δ. που εμφανίστηκε "βασιλικότερη του βασιλέως". Στο Μαξίμου η είδηση έπεσε σαν κεραυνός. Η άρνηση 50 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ να ψηφίσουν αυτά που η τρόϊκα θεωρεί ως προαπαιτούμενα για να συνεχίσει τις συνομιλίες για την δανειακή σύμβαση, μόνο αναμενόμενη δεν ήταν.
Αίσθηση πάντως προκάλεσε η στάση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Βαρβαρίγου, ο οποίος καταψήφισε και τα 11 άρθρα του πολυνομοσχεδίου.

Ολο το άρθρο ΕΔΩ