.

Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΜΟΙΡΑΙΟ;;;;

Η Ελλάδα ετοιμάζεται για το φιλί
του θανάτου

Η μορφή του pattern του Γενικού Δείκτη του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών τις τελευταίες τρείς ημέρες, τις οποίες θεωρώ τις χειρότερες της Ελληνικής οικονομίας, δείχνει ότι η χώρα πάει πλέον με σαφήνεια πρός την επίσημη αποτύπωση της χρεοκοπίας .
Οι πλησιέστερες γραμμές υποστήριξης του Γενικού Δείκτη είναι στις 1350 και στις 1400 μονάδες, με ισχυρότερη αυτή τών 1400 μονάδων.
Η επόμενη γραμμή αντίστασης του ΓΔ είναι δυστυχώς στις 1150 μονάδες, που νομίζω ότι θα σπάσει τη στιγμή του.... τέλους της παραμονής της Ελλάδας στο Ευρώ.
Μοναδική ευκαιρία ανάκαμψης και αποτροπής του μοιραίου είναι η μέσα 1-2 εβδομάδς άνοδος του δείκτη πάνω από τις 1400 μονάδες.
Δεδομένης της κατάστασης τών μετοχών τών τραπεζών, της κακοδιαχείρισής τους αλλά και του συχνού ελέγχου τους με crash tests απο την ΕΕ, το βλέπω δύσκολο.
Aυτά τα crahs tests μου θυμίζουν τις προπολεμικές καταστάσεις στο Ιράκ και πρόσφατα στη Λιβύη, με τις οποίες αποτυπωνόντουσαν τα ένοχα μυστικά του κάθε κράτους με ελέγχους επιτροπών, μυστικά που ανα πάσαν στιγμή θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν εναντίον τους.
Στην Ελλάδα βέβαια οι αντίστοιχες επιτροπές ελεγχου σχετίζονται με την Τρόικα, τον Οργανισμό Διαχείρισης του Χρέους και την παρακολούθηση της Ελληνικής στατιστικής υπηρεσίας. Οσον αφορά τον ΣΕΒ η Λέσχη έχει φροντισει να έχει και εκει το χέρι της...
Δεν είναι λοιπόν περίεργο πως ο Στράους Κάν μετα όσα βγήκαν για το ΓΑΠ και που ήδη ξεχάστηκαν, κατέληξε στη φυλακή. Κάτι άλλο είναι... Για σκεφτείτε λίγο...
Γράφει ο Αδαμάντινος

Το είδαμε εδώ