.

Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Το Βυθισμένο παλάτι της Κλεοπάτρας (video)

ΤΟ ΒΥΘΙΣΜΕΝΟ ΑΝΑΚΤΟΡΟ
ΤΗΣ ΚΛΕΟΠΑΤΡΑΣ

Καταδύονται στα νερά της Αλεξάνδρειας , οι δύτες, για να διερευνήσουν τα βυθισμένα ερείπια ενός ανακτορικού συγκροτήματος και ενός ναού, από τα οποία η Πτολεμαία Βασίλισσα Κλεοπάτρα κυβέρνησε την Αίγυπτο. Η κατάδυση γίνεται στο λιμάνι της Αλεξάνδρειας σε ένα σε ένα χώρο όπου είναι βυθισμένο ένα νησί . Το νησί Αντιρόδος. Οι καταδύτες κολυμπούν ανάμεσα σε σωρούς από ασβεστολιθικούς ογκόλιθους καταπονημένους στη θάλασσα από τους σεισμούς και τα τσουνάμι περισσότερα πριν από 1.600 χρόνια .
Η διεθνής καταδυτική ομάδα κάνει την εκσκαφή με μεγάλο κόπο σε μία από τις πλουσιότερες, υποβρύχιων αρχαιολογικών ευρημάτων, περιοχή στον κόσμο και ανακαλύπτουν.... εκπληκτικά ευρήματα της τελευταίας δυναστείας των Πτολεμαίων που κυβέρνησε την αρχαία Αίγυπτο, με Βασίλισσα την Κλεοπάτρα, πριν την Ρωμαϊκή αυτοκρατορία, που προσαρτάται στο 30 π.Χ.
Χρησιμοποιώντας την πλέον προηγμένη τεχνολογία, η ομάδα εποπτεύει την αρχαιολογική εκσκαφή στα αρχαία Βασιλικά διαμερίσματα της Κλεοπάτρας της Αλεξάνδρειας, σκεπασμένα βαθιά κάτω από τη λάσπη του λιμανιού, και επιβεβαιώνουν την ακρίβεια των περιγραφών της πόλης που άφησαν η Έλληνες γεωγράφοι και ιστορικοί, περισσότερο από 2.000 χρόνια πριν.
Επειδή είναι καινούργια τα video στερούνται υποτίτλων. Ελπίζουμε ότι η εικόνα θα καλύψει αυτή τη στέρηση.
Δείτε τα 5 βιντεάκια της εκσκαφής:

Το Βυθισμένο παλάτι της Κλεοπάτρας. 1/5

Ziggurathsss

Το Βυθισμένο παλάτι της Κλεοπάτρας. 2/5

Ziggurathsss

Το Βυθισμένο παλάτι της Κλεοπάτρας. 3/5

Ziggurathsss

Το Βυθισμένο παλάτι της Κλεοπάτρας. 4/5

Ziggurathsss

Το Βυθισμένο παλάτι της Κλεοπάτρας. 5/5

Ziggurathsss

Ευχαριστώ το olympia.gr για το e-mail

Το είδαμε εδώ