.

Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Ουγγαρία - Ο Ελληνισμός της Βουδαπέστης τίμησε την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Με την κατάθεση στεφάνων στο μνημείου του Ελληνισμού στην πλατεία Petοfi ο Ελληνισμός της Βουδαπέστης τίμησε την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.
Με την παρουσία στρατιωτικού αγήματος του Ουγγρικού Στρατού, που απέδωσε τις καθιερωμένες τιμές, έγινε η κατάθεση στεφάνων από τον πρέσβη της Ελλάδος, Σπύρο Γεωργιλέ ,τον πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας, Βάσο Τσιάμπερλεν, τον στρατιωτικό.... ακόλουθο, Συνταγματάρχη, Αλέξανδρο Δεσύπρη, τον εκπρόσωπο της Εξαρχίας, Ιωσήφ Κάλοτα, προέδρων και εκπροσώπων ομογενειακών φορέων.
Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του και ο επίτιμος πρόξενος της Ουγγαρίας στην Θεσσαλονίκη, Δημήτρης Τακάς, καθώς και εκπρόσωποι των ομογενειακών φορέων, πολλά μέλη της ελληνικής παροικίας και εκδρομείς από την Λάρισα.
Τέλος, ακολούθησε πανηγυρική δοξολογία για την Εθνική μας Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 στο Παρεκκλήσιο της Εξαρχίας, επί της οδού VACI 55 .
Τον χαιρετισμό του υφυπουργού Εξωτερικών αρμοδίου για τον απόδημο Ελληνισμό, Δημήτρη Δόλλη, διάβασε ο πρέσβης, Σπύρος Γεωργιλές, ενώ το μήνυμα του Μητροπολίτη Αυστρίας, Έξαρχου Ουγγαρίας και Μεσευρώπης, Μιχαήλ, μετέφερε ο πατέρας Ιωσήφ Κάλοτα.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο πρόεδρος της Ελληνικής Αυτοδιοίκησης Ελλήνων Βουδαπέστης, Σπύρος Αγκάρντι, ο πρόεδρος της Αυτοδιοίκησης Ελλήνων 16ου Διαμερίσματος, Γεώργιος Καμπράνης, η πρόεδρος του Ελληνικού-Κυπριακού-Ουγγρικού Συλλόγου Φιλίας, Μάρθα Πολιτίδου , ο εκπρόσωπος του Διαπολιτιστικού Μακεδονικού Συλλόγου, Βασίλης Αγγελίδης και ο Γραμματέας της Ελληνικής Ορθοδόξου Εκκλησιαστικής Κοινότητας Βουδαπέστης, Βασίλης Σταματόπουλος.
Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την παράθεση δεξίωσης από την Ελληνική Αυτοδιοίκηση της Βουδαπέστης.
ΑΠΕ
πηγή: http://www.express.gr/