Δευτέρα, 24 Ιουλίου 2017

Ο ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟΣ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ Θ. ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΥ ΤΟ 1994

Σαν Υπουργός Πολιτισμού ο Θ. Μικρούτσικος έφερε στο θερινό τμήμα της Ελληνικής Βουλής το 1994, Νόμο προς ψήφιση όπου έλεγε ότι....
Οποιαδήποτε αρχαιολογική ανακάλυψη εντός ή εκτός Ελλάδος, υπέρ της Ελλάδος, να υπόκειται σε ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ (Δημοκρατία σου λέει) με δικαιολογητικό: να μην γίνουν οι Έλληνες Ρατσιστές, και αυτός ο Νόμος ψηφίστηκε στις 3 η ώρα το πρωΐ. (Τους έπιασε όλους στον ύπνο, και υπογράψανε)

Έχοντας τις παραπάνω πληροφορίες αναζήτησα το ΦΕΚ. Απευθύνθηκα στις διάφορες υπηρεσίες (Νομαρχία, Αρχαιολ.Υπηρεσία, Δήμος)η απάντηση ήταν στερεότυπα αρνητική

Δεν υπάρχει τέτοιος νόμος. Ζήτησα τελικά να μου δώσουν όλους τους νόμους του Υπ. Πολιτισμού του έτους 1994 και κάποιος Δημοτικός υπάλληλος, μου τους έδωσε μετά από μερικές μέρες και στην ανάγνωσή τους και πάλι ο νόμος ήταν εξαφανισμένος. Προφανώς κάποιος φρόντισε να μην τυπωθεί σε χαρτί ο εν λόγω νόμος. Ολα αυτά πριν αρκετά χρονια.


Σε συζητήσεις μου γύρω από την Αρχαία Ελλάδα και τον Ελληνισμό ανά τον Κόσμο πάντα ανέφερα αυτόν τον νόμο αλλά οι συνομιλητές μου με άκουγαν με δυσπιστία και ερωτιματικά.

Σήμερα (Δευτέρα, 7 Ιουνίου 2010) το ιστολόγιο Αλφειός Ποταμός μας έκανε την ευχάριστη έκπληξη να μας δώσει τον νόμο με σάρκα και οστά (με γράμματα και αριθμούς) EΠΙ ΤΕΛΟΥΣ

Παραθέτω όλη την ανάρτηση του Αλφειού Ποταμού(blog) παρακάτω:

{{ «Να μη δημιουργηθεί ρατσιστική υπεροψία στους Έλληνες»!!!
ΝΟΜΟΣ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΥ - ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ
e-mail φίλου...

Δεν μπορεί ξένες πνευματικές προσωπικότητες παγκοσμίου ακτινοβολίας, να σκύβουν με ευλάβεια και σεβασμό πάνω στην Αγία Ελληνική Παράδοση και να λένε:

«Όταν γνωρίσουμε σε βάθος την αρχαία Ελληνική Επιστήμη και μελετήσουμε τις προτάσεις της, θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε με μεγαλύτερα βήματα στην κατανόηση του σύμπαντος και των μυστικών τους»


Τζωρτζ Μπηλντ – Βραβείο Νόμπελ Φυσικής – Εφημ. Ακρόπολη 17.06.84

Και από την άλλη να βγαίνουν κάποιοι άξεστοι και αγράμματοι και να μιλούν για είδωλα και μυθολογία, ενώ ο πρώην υπουργός Πολιτισμού (Θ. Μικρούτσικος), που πρέπει να εξαρτάται από κάποια σκοτεινά κυκλώματα, υπέγραφε την απόφαση της ντροπής με την οποία οι αρχαιολογικές έρευνες στην πατρίδα μας λογοκρίνονται και εμποδίζονται με το ανόητο σκεπτικό

«Να μη δημιουργηθεί ρατσιστική υπεροψία στους Έλληνες»

Ο ΝΟΜΟΣ :

(ΥΠΠΟ/ΑΡΧ/Α3/Φ61/20325/313/1994)


Υ.Γ. ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΦΙΛΟΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΙ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠ. ΑΠΟΦΑΣΗ, ΤΕΙΧΗ ΥΨΩΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠ.ΠΟ.

ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ Η ΙΣΤΟΡΙΑ;

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΥ

Καταχώνουν μυκηναϊκό τάφο που «γράφει» ιστορία ΣΤΑ ΓΛΥΚΑ ΝΕΡΑ
ΤΑ ΝΕΑ Παρασκευή 11 Μαρτίου 2005 «Ορίζοντες» σελ. 6/24

Τα ευρήματα του τάφου αποδεικνύουν απτά τη σχέση Μυκηναίων και Μινωιτών στην Αττική, την οποία γνωρίζαμε μόνον από μύθους, όπως του Αιγαία ή του Ανδρόγεω.

Της Μαίρης Αδαμοπούλου

Διώροφο κτίριο θα «πατήσει» πάνω από το μοναδικό μνημείο στην Αττική που αποδεικνύει, με τα ευρήματά του, τη σχέση ανάμεσα στον μυκηναϊκό με τον μινωϊκό πολιτισμό; Θα καταχωθεί ο μοναδικός μυκηναϊκός θαλαμοειδής τάφος που βρέθηκε στην Αττική, στα Γλυκά Νερά;

Κι όμως, αυτή είναι η γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, που θεώρησε δαπανηρές λύσεις τόσο την απαλλοτρίωση του χώρου (περίπου 94.000 ευρώ για συνολική έκταση 887 τ.μ.)[1]όσο και τη στερέωση και ανάδειξη του ιδιαιτέρως σημαντικού μνημείου, που χρονολογείται στα τέλη του 15ου αι. π.Χ. (με αρχές 14ου αι. π.Χ) και αποτελεί μέρος νεκροταφείου με 40 τάφους.

«Το πήλινο μινωϊκό εδώλιο λατρευτή, αλλά και τα δύο μινωικά αγγεία που βρέθηκαν στον τάφο αποδεικνύουν, χειροπιαστά πλέον, όσα μέχρι σήμερα γνωρίζαμε για την Αττική μόνο μέσα από την μυθολογία. Το μέγεθός του, αλλά και η κυρίαρχη θέση του στο μέσον του νεκροταφείου μας οδηγούν στο συμπέρασμα πως ανήκε σε ηγεμονική μορφή» λέει στα «ΝΕΑ» ο ανασκαφέας του τάφου, αρχαιολόγος Ευάγγελος Κακαβογιάννης.


«Δεν αποκλείεται μάλιστα να συνδέεται και με τον Ανδρόγεω, τον γιο του Μίνωα που νίκησε στους Παναθηναϊκούς Αγώνες και σύμφωνα με τον μύθο σκοτώθηκε όταν ο Αιγέας τον έστειλε να εξοντώσει τον ταύρο του Μαραθώνα, δεδομένου ότι το συγκεκριμένο νεκροταφείο ανήκει στους Παλλαντίδες, τους αντιπάλους του Αιγέα, με τους οποίους ο Ανδρόγεως διατηρούσε φιλικές σχέσεις», προσθέτει η αρχαιολόγος Όλγα Κακαβογιάννη.

Και ενώ η ανασκαφή του εντυπωσιακού τάφου, με διάδρομο 24μ. και θάλαμο 5,50Χ4,80μ., μέσα στον οποίο εντοπίστηκαν ανθρώπινα κρανία, δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί λόγω στατικών προβλημάτων του μνημείου, το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο αποφάσισε τελικά να «καταδικάσει» τον τάφο σε κατάχωση.

Και να επιτρέψει την ανοικοδόμηση διώροφης οικοδομής επάνω του με τη μέθοδο της πασαλόπηξης, ώστε να μη θιγούν οι αρχαιότητες. Και όλα αυτά «για ένα μοναδικό μνημείο, αν σκεφτούμε ότι αγνοούμε τη θέση του πλέον σημαντικού μυκηναϊκού τάφου – εκείνου των Σπάτων – τα ευρήματα από τον οποίο βρίσκονται στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο» καταλήγει ο κ. Κακαβογιάννης.

[1] Αν θυμάμαι καλά η κυρία Πασχαλίδου θα λάβει το ποσό των 80.000 ευρώ για να παρουσιάσει (δηλαδή μεταφράσει) τον διαγωνισμό ευρωπαϊκού τραγουδιού Eurovision. Άρτος και θεάματα!!! Και ο κ. Τατούλης έκανε έκπτωση 98.000 Ευρώ στην Vodafone όταν της παραχώρησε την στοά του Αττάλου για επιχειρηματική δεξίωση, όταν το ΚΑΣ ζήτησε 100.000 Ευρώ. }}

http://alfeiospotamos.blogspot.com/2010/06/blog-post_1463.html#links

Ε-ΡΟΔΙΟΣ: Ακούσατε ποτέ ότι βρέθηκαν υπολλείματα Αρχαίου Ελληνικού Ναού 12Km βορείως της Στοκχόλμης στη Σουηδία;

Ακούσατε για υπολείματα Αρχ. Ελλ. Ναων σε Καμερούν , Μαγαδασκάρη, Μπαγκλαντές;

Σας είπε κανείς για λειτουργικό Ναό του Διοννύσσου στην Σουμάτρα Ινδονησίας;

Σας πληροφόρησε κανείς γιά τα ανάκτορα του Αδη και της Περσεφόνης που ανακαλείφθησαν
στις Κεντρικές Άνδεις του Περού, με αφιερόματα τρικέφαλους σκύλους (Κέρβερους);;;

Και πάρα πολλές Αρχαιολογικές Ανακαλείψεις σε Βόρειο και Νότιο Αμερική, Ασία, και Αφρική.

ΑΛΛΑ ΠΟΤΈ ΑΠΟ ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΧΕΙΛΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ παρά μόνο σε μερικά Ελληνοκεντρικά περιοδικά ή βιβλία Φιλελλήνων ερευνητών - αρχαιολόγων, ή Ελλήνων ερευνητών - αρχαιολόγων και τώρα από το internet όπου υπάρχουν διάσπαρτα άρθρα που προσπαθούν να μας φανερώσουν αυτά που μας κρύβουν βασει του νόμου Μικρούτσικου

[Πηγή]

Το είδαμε εδώ


Οι απόψεις του ιστολογίου μας δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο των άρθρων που δημοσιεύουμε