Κυριακή, 7 Μαΐου 2017

Νέα σοβαρή πρόκληση κατά του Ελληνισμού στη Χειμάρρα

Σε ποιες ενέργειες προέβησαν πάλι οι άνθρωποι του Ράμα.
Στο σημείο να απονείμουν τιμές στους... Μουσουλμάνους ήρωες και εξέχοντες παράγοντες της Χειμάρρας έφτασαν οι άνθρωποι του Έντι Ράμα, υπονομεύοντας....
έτσι την Ελληνική μειονότητα στην ευρύτερη περιοχή.

Ο απερχόμενος Αλβανός Πρόεδρος, Μπουγιάρ Νισάνι, δεν παρέλειψε να απονείμει τιμές ακόμη και σε μουσουλμάνους που έχουν πεθάνει, ξεπερνώντας κάθε όριο γραφικότητας σε μία περίοδο όπου οι προκλήσεις των Αλβανών πυκνώνουν στη Βόρεια Ήπειρο.

Το γεγονός αυτό μπορεί να έμεινε αναπάντητο -ως είθισται- από την ελληνική κυβέρνηση, ωστόσο η οργάνωση «Ομόνοια» της Ελληνικής Μειονότητας σε ανακοίνωσή της καταγγέλλει:

"Την ώρα που η Χειμάρρα βρίσκεται σε αναβρασμό λόγω της αδιάλειπτης προσπάθειας εθνοκάθαρσης που συντελείται από την τοπική και την κεντρική εξουσία μέσω της αρπαγής των περιουσιών, μία περίεργη εκδήλωση έλαβε χώρα σήμερα στην πόλη της Χειμάρρας.

Ο απερχόμενος πρόεδρος της Δημοκρατίας της Αλβανίας, Μπουγιάρ Νισάνι βρέθηκε στο πλευρό του δημάρχου Γιώργου Γκόρου σε μια κακοστημένη φιέστα όπου απέμεινε τον τίτλο «Καμάρι του έθνους» στην «Περιοχή της Χιμάρας».

Η εκδήλωση είχε μικρή συμμετοχή κυρίως από δημοτικούς υπαλλήλους και τοπικά στελέχη του Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Κατά περίεργο τρόπο σε εκδήλωση που υποτίθεται πως αφορά το σύνολο της Χειμάρρας δεν κλήθηκαν επίσημοι φορείς και άλλα κόμματα.

Με την νέα διοικητική διαίρεση, ο δήμος Χειμάρρας, περιλαμβάνει πλέον δύο κοινότητες την ελληνική και την αλβανική.

Στην εκδήλωση αυτή τιμήθηκε η αλβανική κοινότητα του νέου δήμου, ενώ η ελληνική αγνοήθηκε πλήρως, γεγονός απαράδεκτο για πρόεδρο της δημοκρατίας.

Η στάση αυτή του προέδρου της Αλβανικής Δημοκρατίας λίγο πριν λήξει και επίσημα η θητεία του ίσως σχετίζεται με την φιλία που τον δένει με τον Γ. Γκόρο από τα χρόνια που φοιτούσαν στην ίδια στρατιωτική σχολή.

Η Χειμάρρα αποτελεί μια κοινότητα με ιστορία, αρετές και στοιχεία που πολλά έθνη θα ήθελαν να τιμήσουν αλλά εμείς ανήκουμε στο Ελληνικό.

ΟΜΟΝΟΙΑ Χειμάρρας

Εκ του γραφείου Τύπου".

[Πηγή]

Οι απόψεις του ιστολογίου μας δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο των άρθρων που δημοσιεύουμε