.

Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

Ξεχύθηκαν αλλοδαποί στους δρόμους της Ουγγαρίας υπέρ του... Σόρος

Τυχαίο;
Σχεδόν πέντε χιλιάδες άνθρωποι συμφώνησαν μέσω Facebook να παρακολουθήσουν την πορεία διαμαρτυρίας για την στήριξη του Πανεπιστημίου του....
παγκοσμιοποιητή Τζορτζ Σόρος, την Τρίτη, το οποίο θα κλείσει μετά από απόφαση της κυβέρνησης.

Αυτό που εξηγεί την «αυθόρμητη στήριξη» είναι πως η πλειοψηφία των περίπου δύο χιλιάδες φοιτητών που φοιτούν στο εν λόγω Πανεπιστήμιο είναι ξένοι υπήκοοι μεταδίδει η ενημερωτική ιστοσελίδα «origo.hu».

Μάλιστα, σχημάτισαν μια ανθρώπινη αλυσίδα γύρω από το Πανεπιστήμιο του Σόρος για να διαμαρτυρηθούν κατά της τροπολογίας του νόμου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Ούγγροι πολίτες έμεινα έκπληκτοι, βλέποντας τόσους πολλούς ξένους μέσα στο πλήθος. Εκτιμάται ότι περίπου τα δύο τρίτα των διαδηλωτών ήταν αλλοδαποί.


Οι φοιτητές προέρχονταν από 117 χώρες.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, περίπου 4-5 χιλιάδες άτομα παρακολούθησαν την διαδήλωση υπέρ του Σόρος, αριθμός που είχε γίνει γνωστός μέσω facebook.

Υπενθυμίζεται πως το κοινοβούλιο της Ουγγαρίας ενέκρινε νόμο που ενδέχεται να οδηγήσει στο κλείσιμο του Πανεπιστημίου Κεντρικής Ευρώπης (CEU) το οποίο ίδρυσε το 1991 ο Τζορτζ Σόρος.

Μεταξύ άλλων ο νόμος προβλέπει την ανάκληση της άδειας λειτουργίας των ξένων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων που δεν διαθέτουν πανεπιστημιακή σχολή στη χώρα προέλευσής τους.

[Πηγή]

Οι απόψεις του ιστολογίου μας δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο των άρθρων που δημοσιεύουμε