.

Παρασκευή 21 Απριλίου 2017

Η Αρκτική στα «πόδια» του Πούτιν - ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ

Τους «τελειώνει» ο Τσάρος
Τι κι αν οι υπάλληλοι των παγκοσμιοποιητών θέλουν να δουν τον Πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν να «καίγεται στην κόλαση»!....

Ο «Τσάρος» απαντά με πράξεις και μάλιστα ηχηρά.

Έτσι η Μόσχα έδωσε σε… «κοινή θέα» το πανοραμικό... virtual tour του ρωσικού υπουργείου Άμυνας για την νέα μόνιμη βάση των Ρώσων στην απομονωμένη Αρκτική.

Μην περιμένει κανείς βέβαια να δει κάτι καινούργιο από πλευράς στρατιωτικού εξοπλισμού. Αυτά παραμένουν απόρρητα, καθώς οι Ρώσοι δουλεύουν, ως είθισται, με μυστικοπάθεια, προκειμένου να αιφνιδιάσουν τον εχθρό την κατάλληλη στιγμή.

Ωστόσο, δέος προκαλεί από μόνη της η βάση Trefoil, όπως ονομάσθηκε από το σχήμα των τριών πτερύγων που απαρτίζουν το τεράστιο συγκρότημα.

Χτίσθηκε στην Γη του Φραγκίσκου Ιωσήφ, μια αχανής καλυμμένη από πάγο περιοχή σε ένα απομονωμένο Αρκτικό αρχιπέλαγος.

Με σκοπό να αντιμετωπισθούν οι ακραίες χαμηλές θερμοκρασίες των -40 βαθμών Κελσίου -τυπικές για την περιοχή- οι σχεδιαστές προέβλεψαν την κατασκευή της βάσης πάνω σε ειδικούς πυλώνες.

Η Arctic Trefoil, καλύπτοντας έκταση 14.000 τετρ. μέτρων, θα στεγάζει 150 άτομα.

Βασισμένη στα ρωσικά πρότυπα, η βάση είναι αυτάρκης σε ηλεκτρική ενέργεια και εφοδιασμένη με κλινική, βιβλιοθήκη, παρεκκλήσι, γυμναστήριο και σινεμά.

Ο Πούτιν τρίβει δε τα χέρια του, βλέποντας την επιτυχή αναβάθμιση της αεροπορικής βάσης Ναγκούρσκογιε με νέο, υπό κατασκευή, διάδρομο για στρατιωτικά αεροσκάφη, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, ενώ στρατιώτες κάνουν συνεχώς εκπαίδευση στο παγωμένο κλίμα.

Στην τεράστιας γεωστρατηγικής σημασίας Αρκτική, η Ρωσία κατασκευάζει ήδη άλλες τέσσερις στρατιωτικές βάσεις στο Ρογκάτσεβο, στο Ακρωτήριο Σμιτ, στο Βράνκελ και το Σρεντνιι, κατακτώντας την παγωμένη ήπειρο.

Σύμφωνα με τον Ρώσο απόστρατο, Συνταγματάρχη, Βικτορ Λιβότκιν, η «Αρκούδα» έχει συγκεκριμένους στρατηγικούς στόχους στην Αρκτική.

Αναλυτικά:

Τον έλεγχο της διεθνούς ναυσιπλοΐας στην Βόρειο Θάλασσα, προειδοποιώντας μεταξύ άλλων για παγόβουνα στην περιοχή και δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Την προστασία των ρωσικών αποθεμάτων υδρογονανθράκων/φυσικού αερίου στην Αρκτική.

Την προστασία της Ρωσίας από την διείσδυση ξένων πολεμικών πλοίων και ενδεχόμενη πυραυλική απειλή.

Για να περιηγηθείτε στην νέα Rωσική βάση κάντε κλικ εδώ και μετά στο μπλε κουτί με τις λέξεις начать экскурсию.

Δείτε εικόνες από τις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις, οι οποίες αποτελούν μεγάλη στρατηγική επένδυση για τις επόμενες 10ετίες.

Για υπότιτλους: Γραναζάκι ~ Υπότιτλοι ~ Αγγλικά ~ Υπότιτλοι ~ Αυτόματη μετάφραση ~ Επιλογή γλώσσας


TomoNews US


CBS This Morning


Ruptly TV


NewsBeat Social

[Πηγή]

 Οι απόψεις του ιστολογίου μας δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο των άρθρων που δημοσιεύουμε