Πέμπτη, 2 Μαρτίου 2017

Οι Τούρκοι με ΝΟΤΑΜ αμφισβητούν την Eλληνική Σαμοθράκη!

Επέστρεψαν δριμύτεροι οι Τούρκοι στις προκλήσεις και με ΝΟΤΑΜ αμφισβητούν την Eλληνικότητα της Σαμοθράκης καθώς την αναφέρουν σε ΝΟΤΑΜ....
παρανόμως με τουρκική και μόνο ονομασία Semadirek

Aπαιτούν από την Ελλάδα να μην την συμπεριλαμβάνουν στον σχεδιασμό ασκήσεων «ως αποστρατικοποιημένο»

Οι τουρκικές αρχές εξέδωσαν νέα ΝΟΤΑΜ με αριθμό Α 1009/17 ως απάντηση στην ελληνική ΝΟΤΑΜ A0436/17 με την οποία δεσμεύονταν η περιοχή για ασκήσεις.

Η τουρκική ΝΟΤΑΜ καταγγέλει την Ελλάδα ότι παραβιάζει τις Συνθήκες, για το καθεστώς αποστρατιωτικοποίησης των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου βάσει της απόφασης των «Έξι Δυνάμεων του 1914» και της Συνθήκης της Λωζάννης του 1923, με το παράρτημα της Συνθήκης που σχετίζεται με το καθεστώς των Στενών, καθώς και με την Συνθήκη των Παρισίων του 1947.

Σύμφωνα με την τουρκική ΝΟΤΑΜ η Σαμοθράκη πρέπει να είναι αποστρατικοποιημένη και στην περιοχή της να μην διεξάγονται στρατιωτικές δραστηριότητες.

Φυσικά αυτό δεν ισχύει καθώς τα νησιά βάση της Χάρτας των Θεμελιωδών δικαιωμάτων του ΟΗΕ έχουν το δικαίωμα στην Αυτοάμυνα.

Οι ελληνικές Αρχές απάντησαν στην τουρκική πρόκληση με την ΝΟΤΑΜ Α0444/17 με την οποία χαρακτηρίζουν την τουρκική ΝΟΤΑΜ παραπλανητική και στερούμενη κάθε νομικής βάσης, καθώς δεν υπάρχει όπως επισημαίνεται καμία υποχρέωση από οποιαδήποτε διεθνή συνθήκη που είναι σε ισχύ για αποστρατιωτικοποίηση της Σαμοθράκης.

Καταγγέλεται και η αναφορά στην Σαμοθράκη με άλλη ονομασία πέραν της διεθνούς ονομασίας, κατά παράβαση των διεθνών κανονισμών

Το νησί απελευθερώθηκε οριστικά μετά τους Βαλκανικούς Πολέμους το 1913.

[Πηγή]

Το είδαμε εδώ

Οι απόψεις του ιστολογίου μας δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο των άρθρων που δημοσιεύουμε