.

Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

Τέταρτο Μνημόνιο ή χρεοκοπία οι μόνοι δρόμοι!

Δραματική προειδοποίηση Λιαργκόβα
Χάνεται ο στόχος της ανάπτυξης - Θα έρθουν κι άλλα μέτρα.
Μιλώντας στον Real Fm, ο Παναγιώτης Λιαργκόβας, επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, απηύθυνε δραματική προειδοποίηση πως χάνεται....
ο στόχος της ανάπτυξης και πως οι μόνοι δρόμοι για την Ελλάδα θα είναι το τέταρτο μνημόνιο ή η χρεοκοπία!

Επίσης, ο κ. Λιαργκόβας, βλέπει ύφεση στο πρώτο τρίμηνο του 2017 και εκτιμά ότι δεν θα υπάρχει έξοδος στις αγορές το 2018.

«Το πρώτο τρίμηνο δεν θα πάει καλά. Θα είναι ύφεση ή στο μηδέν. Κάπου εκεί θα βρίσκεται. Δεν θα έχουμε ανάπτυξη. Αυτό με τη σειρά του, επειδή είναι το πρώτο τρίμηνο, θα επηρεάσει και την όλη εξέλιξη του έτους» ανέφερε.

«Το 2,7% αρχίζει να είναι δύσκολος στόχος, γιατί η κατανάλωση δεν θα αυξηθεί τόσο πολύ, οι επενδύσεις δεν θα αυξηθούν τόσο πολύ όσο έχουμε εκτιμήσει. Επομένως, θα πάμε σε κάτι λιγότερο, μέχρι 1%», είπε αναφορικά με την ανάπτυξη, προσθέτοντας πως «δεν θα δούμε κι άλλες προσδοκίες να υλοποιούνται με αποτέλεσμα ενδεχομένως, αν πάει έτσι το πράγμα, να χρειαστούν πρόσθετα μέτρα για να καλυφθεί αυτή η διαφορά από ό,τι έχει εκτιμηθεί».

Ο κ. Λιαργκόβας σημείωσε πως θα συμφωνούσε με τον κ. Χουλιαράκη πως είναι καλύτερα μια κακή συμφωνία από την παράταση της αβεβαιότητας, αν και υπογράμμισε πως «δεν θα έπρεπε να φτάσουμε εδώ».

«Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Δεν φαίνεται με βάση τα σημερινά δεδομένα να βγαίνουμε στις αγορές το ‘18, άρα ή θα παραταθεί το τρέχον μνημόνιο ή θα είναι ένα τέταρτο μνημόνιο ή χρεοκοπούμε» προειδοποίησε.

[Πηγή]

Οι απόψεις του ιστολογίου μας δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο των άρθρων που δημοσιεύουμε