.

Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

Ξανακατασκευάζεται το Χρυσελεφάντινο Άγαλμα του Ολυμπίου Διός

Ένα από Επτά Θαύματα του αρχαίου κόσμου ήταν το Χρυσελεφάντινο Άγαλμα του Ολυμπίου Διός, που φτιάχτηκε από τον Φειδία τον 5ο αιώνα π.Χ και....
δέσποζε στον ναό του Διός στην Ολυμπία.

Ο Δίας σήμερα επιστρέφει στον θρόνο του, μέσω της 3D εκτύπωσης και των τεχνολογικών μέσων της Stratasys. Η νέα αυτή «έκδοση» του αγάλματος κατασκευάστηκε μέσω τρισδιάστατης εκτύπωσης και θα είναι το βασικό έκθεμα μιας νέας έκθεσης στο Millenium Gate Museum της Ατλάντα, που θα γίνει με την ευκαιρία των Ολυμπιακών του Ρίο. Με τίτλο «The Games: Ancient Olympia to Atlanta to Rio». Η έκθεση αρχίζει στις 20 Αυγούστου, διαρκεί μέχρι τις 2 Ιανουαρίου 2017 και περιλαμβάνει πολλά αρχαιοελληνικά εκθέματα.

Το αυθεντικό άγαλμα χρειάστηκε για να κατσκευαστεί διάστημα μεγαλύτερο μίας δεκαετίας. Ήταν φτιαγμένο από χρυσό, ελεφαντόδοντο, έβενο και πολύτιμους λίθους. Η έκδοση της Stratasys είναι μικρότερη και βασίζεται σε μια εικόνα του αυθεντικού αγάλματος η οποία μετετράπη σε αρχείο CAD μέσω ειδικού λογισμικού 3D modeling.

Το άγαλμα φτιάχτηκε μέσω της τεχνικής additive manufacturing, με εκτυπωτή Stratasys Fortus 900mc, που επιτρέπει την εκτύπωση μικρών και μεγάλων αντικειμένων με μεγάλη ακρίβεια. Η συγκεκριμένη τεχνολογία, όπως τονίζει η εταιρεία, είναι η μόνη αυτή τη στιγμή που επιτρέπει τη χρήση θερμοπλαστικών παραγωγής για τα πιο ανθεκτικά τμήματα.

Για υπότιτλους: Γραναζάκι ~ Υπότιτλοι ~ Αγγλικά ~ Υπότιτλοι ~ Αυτόματη μετάφραση ~ Επιλογή γλώσσας


Stratasys

[Πηγή]

Οι απόψεις του ιστολογίου μας δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο των άρθρων που δημοσιεύουμε