.

Κυριακή 26 Μαρτίου 2017

«Μεθ’ Ορμής Ακαθέκτου» ένα βιβλίο ΕΠΟΣ για την Ιστορία του ΠΝ

ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ. Περιέχει άγνωστα νέα στοιχεία που ήρθαν στο φώς....

Το εν λόγω πόνημα έρχεται να καλύψει ένα σημαντικό κενό στην βιβλιογραφία καθώς για πρώτη φορά συγκεντρώνεται με τρόπο επιστημονικό όλη η ιστορία του Πολεμικού Ναυτικού από το 1821 μέχρι το 1945 και μάλιστα με άγνωστα στοιχεία που ανακαλύφθηκαν σε Ιστορικά Αρχεία και δεν είχαν δημοσιευθεί ποτέ ξανά!

Το Πολεμικό Ναυτικό εξετάζεται εξελικτικά: το πώς δηλαδή ο Τρινήσιος Στόλος του 1821 (Ύδρα, Σπέτσες, και Ψαρά) μετουσιώθηκε σε ένα οργανωμένο σύστημα. Εξετάζεται η εξέλιξη του Όπλου σε όλους τους τομείς: Στόλος, Ναύσταθμος, Ναυτική Εκπαίδευση, Τεχνολογία και Επιχειρήσεις.

Τα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού διαπνέονται από αυτήν την «ακάθεκτη ορμή» του Ναυάρχου Παύλου Κουντουριώτη. Στο μυαλό τους είχαν πάντα το καλό του Ναυτικού και της Χώρας έχοντας τις περισσότερες φορές να αντιμετωπίσουν αντίξοες συνθήκες λόγω της πάντοτε παρούσας οικονομικής στενότητας και των πολιτικών ανωμαλιών.

Στα τέλη της χρονιάς που μας πέρασε η Υπηρεσία Ιστορίας Ναυτικού παρουσίασε την νέα της έκδοση με τίτλο «Μεθ’ Ορμής Ακαθέκτου. Επίτομη Ιστορία του Πολεμικού Ναυτικού 1821 – 1945″ του συγγραφέα ιστορικού Υποπλοιάρχου (ΕΦ/Ο) Παναγιώτη Γέροντα ΠΝ.

Πρόκειται για ένα βιβλίο 600 περίπου σελίδων με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, του οποίου ένα μεγάλο μέρος παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο ευρύ κοινό. Ο τίτλος του βιβλίου είναι ένα μέρος από το σήμα του Ναυάρχου Παύλου Κουντουριώτη προς τα ελληνικά πλοία πριν από την έναρξη της Ναυμαχίας της Έλλης:

«Με την δύναμιν του Θεού, τας ευχάς του Βασιλέως μας και εν ονόματι του Δικαίου, πλέω μεθ’ ορμής ακαθέκτου και με την πεποίθησιν της νίκης εναντίον του εχθρού του Γένους».

Το βιβλίο διατίθεται από την Υπηρεσία Ιστορίας Ναυτικού. Τιμή 20 ευρώ.

Στοιχεία επικοινωνίας: τηλ 2103484245, email yin_istarx@navy.mil.gr

Συγγραφέας Υποπλοιάρχος (ΕΦ/Ο) Παναγιώτη Γέροντας ΠΝ

Μπορούν να στείλουν και inbox στο facebook της Υπηρεσίας: «Υπηρεσία Ιστορίας Ναυτικού».

[Πηγή]

Οι απόψεις του ιστολογίου μας δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο των άρθρων που δημοσιεύουμε