Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2017

Καταρρέει η Ευρωπαϊκή Ένωση

Η Φινλανδία ετοιμάζεται για αποχώρηση από Ε.Ε. και ευρώ. Τι δήλωσε ένας από τους επικρατέστερους υποψήφιους για την ηγεσία....
του δεύτερου ισχυρότερου κόμματος της Φινλανδίας.

Ο Γιούσι Χάλα-άχο, μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ανυποχώρητος πολέμιος της μαζικής μουσουλμανικής μετανάστευσης, είναι ο ένας εκ των δύο επικρατέστερων υποψηφίων για τη διαδοχή του υπουργού Εξωτερικών, Τίμο Σόινι, ο οποίος θα αποχωρήσει από την ηγεσία του φινλανδικού ευρωσκεπτικιστικού κόμματος τον Ιούνιο.

«Οι πολιτικοί λόγοι για την εγκατάλειψη, ειδικά του ευρώ, είναι πολύ σαφείς, και οι οικονομικοί λόγοι είναι επίσης ξεκάθαροι. Νομίζω ότι αυτό είναι κάτι για το οποίο πρέπει να καλέσουμε ενεργά στο κόμμα», επισήμανε ο Χάλα-άχο κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε στο φινλανδικό πρακτορείο ειδήσεων STT.

Ο Χάλα-άχο έχει δηλώσει ότι θα διευθύνει το κόμμα παραμένοντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και δεν θα αναλάβει το υπουργικό αξίωμα, εάν το κόμμα των Φινλανδών παραμείνει στην κυβέρνηση.

Η νοοτροπία της Παλαιάς Τάξης φαίνεται να εξαπλώνεται προς όλες τις κατευθύνσεις, με την Νέα Τάξη να χάνει όλο και περισσότερο έδαφος.

[Πηγή]

Οι απόψεις του ιστολογίου μας δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο των άρθρων που δημοσιεύουμε