.

Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

Συναγερμός στα σύνορα με τα Σκόπια

Σε επιφυλακή οι Ε.Δ. και η ΕΛ.ΑΣ.
Λόγω των καθημερινών εντάσεων στη γειτονική χώρα, οι Ένοπλες Δυνάμεις μας, αλλά και η Ελληνική Αστυνομία στην περιοχή, έχουν λάβει συγκεκριμένες....
εντολές επιφυλακής, που λένε ότι πρέπει εντός δύο ωρών να είναι σε θέση να κινηθούν, ενώ εντός έξι ωρών θα πρέπει να είναι σε θέση να κινηθούν τα άρματα μάχης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Το Έθνος”, η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία, μια εκ των κορυφαίων μονάδων της χώρας έχει λάβει εντολή επιφυλακής.

Η συγκεκριμένη μονάδα ήταν αυτή που έκανε διαρκείς ασκήσεις τόνωσης και του ηθικού των ακριτών στα σύνορα κατά τη διάρκεια της έντασης λόγω του προσφυγικού στην περιοχή.
Ανάλογες εντολές έχουν λάβει στο σύνολό τους οι μονάδες του Στρατού στις περιοχές Κοζάνης και Φλώρινας, αλλά και οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ.

Η γειτονική χώρα βρίσκεται σε ακυβερνησία και μόνιμη αναταραχή, ενώ οι εντάσεις στα Σκόπια είναι καθημερινές. Το εθνικιστικό κόμμα του Γκρουέφσκι δεν κατάφερε να σχηματίσει κυβέρνηση, ενώ ο πρόεδρος της χώρας δεν επέτρεψε τον σχηματισμό κυβέρνησης με τη συμμετοχή των τριών κομμάτων των αλβανόφωνων.

Η ένταση μεταξύ σλαβόφωνων και αλβανόφωνων βρίσκεται και πάλι σε κορύφωση, ενώ πολλοί είναι εκείνοι που βλέπουν προσπάθεια αποσταθεροποίησης στην περιοχή.

[Πηγή]

Οι απόψεις του ιστολογίου μας δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο των άρθρων που δημοσιεύουμε