Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2017

Το «τερμάτισαν»: Κατηγορούν ακόμα και τα δικά τους σχέδια

Καλά είναι στα ράφια των καταστημάτων τα φθηνά προϊόντα από κάθε γωνιά της Γης, όμως μαζί τους έρχονται -διασχίζοντας τα σύνορα από αέρος- και....
οι αυξημένοι κίνδυνοι για την υγεία.

Κάθε χρόνο εκατομμύρια άνθρωποι πεθαίνουν πρόωρα σε όλο τον κόσμο από παθήσεις που συνδέονται με την ατμοσφαιρική ρύπανση, όπως έμφραγμα, εγκεφαλικό και καρκίνο των πνευμόνων.

Από αυτούς τους πρόωρους θανάτους, εκατοντάδες χιλιάδες οφείλονται σε ρύπανση που έχει μεταφερθεί από μακρινές χώρες.

Αυτό είναι το συμπέρασμα μιας νέας διεθνούς επιστημονικής έρευνας, η οποία αποκαλύπτει για πρώτη φορά σε πόσο μεγάλο βαθμό η παγκοσμιοποίηση της παραγωγής και του εμπορίου έχει επιφέρει επίσης παγκοσμιοποίηση και «εξαγωγή» της ρύπανσης του αέρα.

Σύμφωνα με την μελέτη, είναι κυρίως οι ανεπτυγμένες καταναλώτριες και εισαγωγικές χώρες αυτές που «μεταφέρουν» τη ρύπανση στις παραγωγικές αναπτυσσόμενες χώρες, δηλαδή εκεί όπου πλέον γίνεται η παραγωγή των περισσότερων προϊόντων.

Οι ερευνητές από τη Βρετανία, τις ΗΠΑ, την Κίνα και άλλες χώρες, με επικεφαλής τον χημικό της ατμόσφαιρας Κιανγκ Ζανγκ του Πανεπιστημίου Τσινγκχούα του Πεκίνου, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "Nature", ανέλυσαν την αερομεταφερόμενη ρύπανση με μικροσκοπικά σωματίδια ΡΜ2,5 (που έχουν διάμετρο μικρότερη των δυόμισι εκατομμυριοστών του μέτρου και εισχωρούν βαθιά σε όλο το σώμα).

Τα εν λόγω σωματίδια, που εκλύονται από εργοστάσια, αεροπλάνα, πλοία κ.α., ευθύνονται για πάνω από το 90% των πρόωρων θανάτων λόγω της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Αυτά γράφει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Η άποψή μας είναι πως όλα αυτά ανακοινώνονται, προκειμένου να εκλεχθεί πλήρως η παγκόσμια παραγωγή από τις πολυεθνικές της Νέας Τάξης και να τερματιστεί η όποια ελεύθερη πρωτοβουλία εμπορίου και εξαγωγών.

Σε αυτή την κατεύθυνση δεν διστάζουν να κατηγορήσουν ακόμα και όρους όπως η «παγκοσμιοποίηση», οι οποίοι είναι δικοί τους.

[Πηγή]

Οι απόψεις του ιστολογίου μας δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο των άρθρων που δημοσιεύουμε