.

Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

«Τέλος» στην Ελλάδα η ελεύθερη αλιεία ΒΙΝΤΕΟ

Φέρνει νομοσχέδιο η κυβέρνηση – Οργανώνονται κολεκτίβες
Στο πλαίσιο της «Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας» της Ατζέντας 2030, μετά τις κοινωνικές αγροτικές επιχειρήσεις, όπου οι μέτοχοι θα παραδίδουν....
όλα τα κέρδη στο κράτος, στην Ελλάδα έρχεται και η «βιώσιμη αλιεία» με συνδιαχείρηση τους ψαρέματος από αντίστοιχες κολεκτίβες.

Στην ενημερωτική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε και στην οποία συμμετείχαν 20 ενδιαφερόμενοι που έχουν ήδη συστήσει ΚΟΙΝΣΕΠ και συνεταιριστικές παραγωγικές ομάδες, αναφέρθηκαν επίσης και οι υποστηρικτικές δομές που θα λειτουργήσουν σε όλη την Ελλάδα.

Η κυβέρνηση ετοιμάζει νέο νομοσχέδιο για την αλιεία, με έμφαση στον έλεγχο της αλιείας, στον επανακαθορισμό της επαγγελματικότητας των αλιέων και της ερασιτεχνικής αλιείας.

Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου στην παρέμβασή του κατά την διάρκεια της Διάσκεψης για τη Βιώσιμη Αλιεία στη Μεσόγειο, που πραγματοποιείται στην Βαλέτα της Μάλτας.

«Σήμερα περισσότερο από ποτέ, προκύπτει μια αδήριτη ανάγκη να δράσουμε, για να μπορέσουμε να διασφαλίσουμε την βιωσιμότητα τόσο των ιχθυοαποθεμάτων όσο και των ευαίσθητων ενδιαιτημάτων.

Πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι και οι επερχόμενες γενεές, θα συνεχίσουν να ζουν από την αλιεία και για αυτό , να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο την μικρή παράκτια αλιεία, να εξαλείψουμε την Παράνομη και Λαθραία Αλιεία και να προστατεύσουμε τα ευαίσθητα ενδιαιτήματα.

Πρέπει να επενδύσουμε περεταίρω στην έρευνα και την καινοτομία, στις καλές πρακτικές και στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, με γνώμονα πάντα την αειφόρο διαχείριση των υδρόβιων βιολογικών πόρων και την προστασία του περιβάλλοντος.

Προς την κατεύθυνση αυτή θα πρέπει τόσο ο Παγκόσμιος Οργανισμός Γεωργίας και Τροφίμων (FAO), με τη Γενική Γραμματεία για την Αλιεία στη Μεσόγειο (GFCM), όσο και η κάθε Μεσογειακή χώρα, να συμβάλουν στην επίτευξη των στόχων για μια βιώσιμη και αειφόρο αλιεία», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ποια είναι άραγε η «βιώσιμη αλιεία»; Η σημαντική μείωση των μικροεπαγγελματιών που ασχολούνται με αυτοί, διότι θα χρειάζονται σκάφη με ειδικές οικολογικές προδιαγραφές που θα είναι πανάκριβα και θα μπορούν να τα αποκτήσουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες. Περισσότερα στο βιβλίο του Δημοσθένη Λιακόπουλου «Πούτιν & Τραμπ vs AGENDA 2030.

Επίσης θα επιτρέπεται ορισμένη απόδοση σε ψάρια, ανάλογα με το μέγεθος τους σκάφους, προκειμένου να «μην διαταραχθεί» δήθεν « το υδρόβιο περιβάλλον».

Το ελεύθερο επάγγελμα τελειώνει δηλαδή και στην αλιεία και αναλαμβάνει το κράτος και οι πολυεθνικές μέσω κοινωνικών επιχειρήσεων και εδώ.

Δεν το πιστεύετε;

Δείτε το βίντεο:


EL

[Πηγή] 

Οι απόψεις του ιστολογίου μας δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο των άρθρων που δημοσιεύουμε