.

Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

Βρικόλακες ανά την Ευρώπη! [εικόνες]

Αρχαιολογικό μυστήριο στην Αγγλία...
Δύο πρόσφατες αρχαιολογικές ανακαλύψεις-ιστορίες έχουν αποσπάσει κάποια προσοχή στα μέσα ενημέρωσης....

Πρώτον, στη νότια Πολωνία ανακαλύφθηκε νεκροταφείο που περιείχε τέσσερις σκελετούς που είχαν το κεφάλι τους θαμμένο ανάμεσα στα πόδια τους.

Το Radio Poland εξηγεί ότι "σύμφωνα με τις λαϊκές δοξασίες, αυτό απέτρεπε ένα πιθανό βρικόλακα από την εύρεση του ή την επιστροφή του στη γη των ζωντανών. Δεν υπήρχε ίχνος στο έδαφος ταφής των τυχόν επίγειων αγαθών, όπως κοσμήματα, ζώνες ή πόρπες."

Οι τάφοι ανακαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια της κατασκευής ενός δρόμου κοντά στην Πολωνική πόλη Gliwice. Θ γίνουν τεστ για να καθοριστεί πότε θάφτηκαν οι σκελετοί, αλλά οι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι χρονολογούνται από τους πρώιμους νεότερους χρόνους.

Άλλα ευρήματα της «βρικολάκων» θαμμένων σε νεκροταφεία περιλαμβάνουν μια γυναίκα που βρέθηκε στη Βενετία της οποίας το κρανίο είχε καρφωθεί στο στόμα με ένα τούβλο, πάνω από 100 σκελετοί βρικολάκων που βρέθηκαν στη Βουλγαρία που είχαν μια σιδερένια βέργα καρφωμένη στο στήθος τους, ενώ στην Ιρλανδία έχουν σφηνωμένες μεγάλες πέτρες στα στόματα των σκελετών για να τους αποτρέψουν από την ανάσταση τους.

Εν τω μεταξύ, οι αρχαιολόγοι που εργάζονται στο Somerset της Αγγλίας, έμειναν έκπληκτο όταν ανακάλυψαν μια μεγάλη περιοχή μεσαιωνικών κτιρίων. Δεν υπάρχουν αρχεία της περιοχής, αλλά οι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι μπορεί να συνδέεται με το κοντινό Glastonbury Abbey. Οι πλάκες οροφής, τα υαλωμένα κεραμικά πλακάκια οροφής και τα διακοσμημένα πλακάκια δαπέδου δείχνουν ότι ήταν σημαντικά κτίρια υψηλού κύρους.


Ο Bob Davis, κύριος Αρχαιολόγος Κτιρίων για το Wessex Archaeology, εξηγεί, "Αυτό είναι ένα σημαντικό εύρημα και ως εκ τούτου είναι πολύ συναρπαστικό, ιδιαίτερα καθώς δεν υπάρχουν στοιχεία ότι μια τέτοια περιοχή υπήρξε ποτέ εδώ.

Η προκαταρκτική χρονολόγηση οστράκων που βρέθηκαν στο Longforth Farm δείχνουν ότι τα κτίρια που κατοικήθηκαν μεταξύ του 12ου και του 14ου αιώνα. Σε κάποια φάση, ωστόσο, τα κτίρια εγκαταλείφθηκαν, τα αξιοποιήσιμα οικοδομικά υλικά έπεσαν θύματα ληστείας και ανακυκλώθηκαν και η περιοχή ξεχάστηκε."

[Πηγή]

Το είδαμε εδώ 

Οι απόψεις του ιστολογίου μας δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο των άρθρων που δημοσιεύουμε